- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi nastavljaju pohod na titule – Filip i Laslo u polufinalu

© Sputnik / Lola ĐorđevićFilip Krajinović
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
Pratite nas
Filip Krajinović i Laslo Đere, srpski teniseri, plasirali su se u polufinala čelendžera u Pragu i Kaljariju. Krajinović je prvi upisao pobedu nad Dominikom Kepferom rezultatom 6:1, 6:2, dok je Đere nešto težim putem eliminisao Tanasija Kokinakisa rezultatom 3:6, 6:1, 6:1.
Nije u poslednje vreme išlo najbolje Filipu Krajinoviću i ispostavilo se da je napravio dobar korak vrativši se na čelendžere gde je stigao do polufinala i to veoma lako.
Srpski teniser na terenu je proveo svega sat vremena i tri minuta, a tokom prvog seta Nemac je propustio čak pet brejk lopti i tako Filipu olakšao posao.
U drugom setu iako je Kepfer osvojio jedan više gem, Krajinović je delovao mnogo sigurnije na svoj servis. Poveo je sa 3:0, a Nemac je jedinu brejk loptu imao u osmom gemu koju je Filip spasao i potom iskoristio svoju meč loptu.
Teži zadatak imao je Đere protiv uvek nezgodnog Tanasi Kokinakisa, a u petom gemu prvog seta Australijanac je iskoristio brejk loptu i na isti način zapečatio set, dok srpski teniser nije imao nijednu šansu za oduzimanje protivnikovog servis gema.
Brzo se Laslo resetovao i u drugom setu počeo da igra daleko agresivnije. Zapretio je i već je u prvom gemu napravio brejk, a potom i drugi pa je poveo rezultatom 4:1.
Uspeo je srpski teniser da spasi tri brejk lopte Kokinakisa i potom stigne do izjednačenja prepustivši rivalu samo jedan gem. Sličan scenario dogodio se i u trećem setu, Đere je prvi stigao do brejka, lako ga potvrdio, a onda je u šestom gemu još jednom oduzeo Australijancu servis gem.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
SPORT
Novakov „flešbek“
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
SPORT
Nadalova agonija ili priprema za glavni cilj?
Paula Badosa - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
SPORT
Novakova saradnica uputila važnu poruku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala