- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov „flešbek“

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
Pratite nas
Kada je Novak Đoković poražen na Srpska openu bilo je jasno da mu lakat nije u dobrom stanju, a posle toga je prvi reket sveta objavio i da neće igrati u Madridu. Međutim, ako se vratimo dve godine nazad, Novak je takođe imao povredu i njegov put do Rolan Garosa bio je gotovo isti, a srpski as je na kraju podigao pehar na pariskoj šljaci.
Već od januara kada je igrao turnir u Adelejdu, Novak Đoković morao je da se nosi sa povredom sa kojom je otišao na Australijan openu i uprkos bolovima koji su bili evidentni uspeo je da osvoji.
Posle Australije nije mogao da igra u Americi, a odlučio je da se vrati na prvom Mastersu na šljaci u Monte Karlu. Nije bio previše uspešan, ispao je u trećem kolu i tako svoje navijače vratio dve godine unazad.
Te 2021. godine Novak je osvojio devetu titulu na Australijan openu i to uz velike probleme jer je u toku Grend slema doživeo povredu stomačnog mišića sa kojom je hrabro igrao i podigao pehar.
Srpski as te sezone napravio je pauzu sve do Monte Karla gde je takođe eliminisan u trećem kolu i to od Danijela Evansa u dva seta. Posle Mastersa u Kneževini usledio je turnir u Beogradu, odnosno Srbija open, mesto na kome je prvi reket sveta jedva čekao da igra.
Međutim, dobio je Novak hladan tuš i u prestonici Srbije u polufinalu eliminisao ga je Aslan Karacev, ruski teniser. Sličan scenario preslikao se i na ovu godinu kada je Novak posle Monte Karla otišao u Banjaluka gde je premešten turnir iz Beograda.
Srpski as ispao je meč ranije nego u Banjaluci, a pobedio ga je Dušan Lajović u četvrtfinalu, gde se videlo da Đoković ima problem sa laktom i da bi mu svaki novi meč bio dodatno mučenje.
Koliko god je zaboleo Novakov rani poraz, odobrovoljila je činjenica da je ta 2021. godina kada je srpski as gotovo isto počeo sezonu rezultirala peharom na Rolan Garosu, tek drugim u Novakovoj karijeri.
Kao i pre dve godine i ove je Novak odustao od Mastersa u Madridu kako bi se oporavio,a čeka se i njegova odluka o učešću na turniru u Rimu za koji deluje da se sprema.
Te 2021. godine srpski as stigao je do finala u „večnom gradu“ kada je izgubio od Rafaela Nadala, da bi posle toga bio potpuno spreman za Pariz gde je posle dramatičnog finala na Rolan Garosu slavio u pet setova.
Novak je pre sve godine pred Masters u Rimu imao skor od 12 pobeda i dva poraza, dok je ove godine slučaj da ima 17 pobeda i tri poraza, što je sličan skor imajući u vidu da je Novak ove godine igrao turnir u Dubaiju koji nije igrao 2021.godine.
Novak trenira i sve govori da će igrati na Mastersu u Rimu, a u „večni grad“ ove godine neće ići Rafael Nadal . Deluje i da se prvi reket sveta oporavlja od povrede i trebalo bi da fizički bude spreman za Rolan Garos, što je jedan od njegovih glavnih ciljeva uz ostale Grend slemove ove sezone.
Paula Badosa - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
SPORT
Novakova saradnica uputila važnu poruku
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
SPORT
Povreda je komplikovanija nego što se mislilo, ali – „očekujte Nadalov kec iz rukava“
Ruski teniser Aslan Karacev - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
SPORT
Rus preveliki zalogaj za kinesku senzaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala