- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Svedočimo poslednjoj sezoni Rafaela Nadala“ – slavni Francuz strahuje da je kraj

© AP Photo / Dita AlangkaraRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
Pratite nas
Rafael Nadal, španski teniser, od Australijan opena nije u mogućnosti da igra, a zbog njegovog odsustva sve češće se postavlja pitanje koliko će se „Bik sa Majorke“ baviti profesionalnim tenisom. Anri Lekont, bivši francuski teniser, plaši se da bi ova godina mogla da bude poslednja sezona u karijeri za slavnog Nadala.
Kako se svaki turnir posle Australijan opena približavao tako su redom stizale objave Rafaela Nadala da otkazuje učešće. Posle rane eliminacije u drugom kolu prvog Grend slema u sezoni španski teniser objavio je da je povredio kuk, a prve prognoze bile su da neće na teren osam nedelja.
Osam nedelja je odavno prošlo, a Nadala i dalje nema zbog čega Andri Lekont, čuveni francuski teniser strahuje da bi Rafa ove godine mogao da završi karijeru.
„Čekam vaše reakcije, zdravo svima! Pišem ovo zbog nekog kome se jako divim i koga poštujem, Rafaela Nadala. Plašim se da će ovo biti kraj prelepe priče, kraj neverovatne vladavine. Bilo je mnogo rivalstava u svetu tenisa, ali ovo između Rodžera Džejmsa Bonda Federera i Rafaela Terminatora Nadala je obeležilo tenis zauvek i blisko nam je srcima. Plašim se da svedočimo poslednjoj epizodi u Rafinoj karijeri“, napisao je Lekont na društvenim mrežama.
Prethodne godine „Bik sa Majorke“ takođe se suočavao sa povredama, međutim, uspeo je da se podigne iz pepela i podigne pehar na Rolan Garosu iako je posle toga odmah stao na štake. Lekont se međutim boji da to ove godine neće biti slučaj.
„Da li će biti svež i spreman, na sto odsto kapaciteta? Teško je znati. Svake godine možete da kažete, 'biće komplikovano', ali bio je tu. Ove godine se baš plašim. Zar nećemo okrenuti stranicu? Kakva stranica! To je vanserijski od strane čoveka koji je učinio da sanjamo svake godine. Divim mu se i poštujem čoveka koji će svu svoju strast preneti na svog sina. Hajde da se svi divimo ovom neverovatnom čoveku poslednji put. Čekam vaše reakcije, spremimo se“, završio je Lekont.
Lekont je u svojoj karijeri osvojio titulu Rolan Garosa u dublu, a na ATP listi stigao je do petog mesta. Često je komentarisao rivalstvo velike trojke, ali je ovim ipak stavio do znanja da možda favorizuje Nadala.
Španski teniser trebalo je da igra u Monte Karlu, međutim posle otkazivanja tog Mastersa usledilo je još veće iznenađenje kada je objavio da neće moći da igra ni u Madridu. Ostaje pitanje hoće li Nadal moći da igra u Rimu i tako imati bar jedan turnir kao pripremu za Rolan Garos.
Proslavljeni Španac ranije je tokom sezone isticao da je Otvoreno prvenstvo Francuske primarni cilj, pa je možda Rafa procenio da mu do Grend slema na pariskoj šljaci više treba odmor nego priprema na terenu.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Aleksandar Ševčenko - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
SPORT
Ruska rapsodija u Madridu: Favoriti padali kao od šale, a Rusi nisu ispustili ni set
Novak Đoković kraj linijskog sudije koju je pogodio lopticom. - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
SPORT
Odluka koju je Novak čekao godinama – teniska tradicija odlazi u zaborav
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
SPORT
Nezapamćena moć Rusa u Španiji – osam pobeda: Andrej počeo, Ana izbacila Grend slem šampionku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala