- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruska rapsodija u Madridu: Favoriti padali kao od šale, a Rusi nisu ispustili ni set

© AP Photo / Kamran JebreiliAleksandar Ševčenko
Aleksandar Ševčenko - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu pobedom nad Andreom Vavasorijem rezultatom 6:4, 6:3, a u narednom kolu čeka ga sunarodnik Aleksandar Ševčenko koji je napravio senzaciju i rutinski eliminisao Jiržija Lehečku rezultatom 6:1, 6:1. Velike pobede upisali su i Aslan Karacev kao i Roman Safijulin.
Možda Danil Medvedev ne voli šljaku, ali nema sumnje da šljaka voli njega i Rus sve bolje igra na ovoj podlozi. Na svom prvom meču na Mastersu u Madridu Medvedev je imao poteškoće sa brejk loptama koje je imao protivnik, međutim Vavasoriju nijednom nije dopustio da mu oduzme servis.
Italijan je tokom prvog seta imao tri brejk lopte koje nije iskoristio, a potom je u desetom gemu stigla kazna jer je ruski as iskoristio svoju prvu šansu i brejkom stigao do prvog seta.
Danil se u drugom setu nije suočavao sa problemima na svoj servis, ali nije ni koristio šanse da oduzme servis gem rivala, sve do osmog gema kada je vezao tri brejk lopte i iskoristio prvu posle čega je rutinski završio meč.
Pobeda Medvedeva bila je očekivana, međutim od njegovog sunarodnika Aleksandra Ševčenka malo ko je očekivao ne samo da će da savlada Jiržija Lehečku, već i da će Čeha pobediti za samo 46 minuta.
Ruski teniser u glavni žreb Mastersa u Madridu stigao je preko kvalifikacija i do drugog kola i dalje nije izgubio nijedan set! Posle uspeha u kvalifikacijama i pobede u prvom kolu protiv Džefrija Džona Vulfa, usledio je težak zadatak protiv Lehečke.
Međutim, težak samo na papiru jer je Ševčenko Čehu prepustio samo dva gema za ceo meč, dok se Rus suočio sa samo jednom brejk loptom koju je spasao.
Mladi Aleksandar rođen je 2000. godine i pred njim je mnogo vremena da gradi karijeru, ali nema sumnje da je u Madridu ostvario uspeh koji će mu biti korak ka napred, Nagrada mu je stigla u trećem kolu gde će igrati protiv Medvedeva.
Još jedno veliko iznenađenje napravio je Roman Safijulin koji je savladao sedmog nosioca Tomija Pola rezultatom 6:3, 7:6. Rus je 112. teniser sveta, dok je Amerikanac 17. na listi, ali delovalo je potpuno obrnuto jer Safijulin protivniku nije dozvolio nijedan brejk.
Favorita je pobedio i Aslan Karacev koji je u dva seta rezultatom 6:2, 7:5 eliminisao Botika van de Zandšulpa, 29. tenisera sveta. Iako ruski teniser nije u najboljoj formi stigao u Madrid, izgleda da je prevazišao taj problem i da je sada još jedno od iznenađenja Mastersa u španskoj prestonici.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Novak Đoković kraj linijskog sudije koju je pogodio lopticom. - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
SPORT
Odluka koju je Novak čekao godinama – teniska tradicija odlazi u zaborav
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
SPORT
Nezapamćena moć Rusa u Španiji – osam pobeda: Andrej počeo, Ana izbacila Grend slem šampionku
Matej Sabanov i Dušan Lajović na ATP kupu - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
SPORT
Filip ponovo potonuo, Dušan nastavio pobednički niz, a Karacevu pripao srpsko-ruski derbi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala