- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nezapamćena moć Rusa u Španiji – osam pobeda: Andrej počeo, Ana izbacila Grend slem šampionku

© AP Photo / Radivoje PavicicAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
Pratite nas
Fantastičan dan za ruske tenisere na Mastersu u Madridu otvorio je Andrej Rubljov koji je savladao Stana Vavrinku, a potom su pobede ređali Karen Hačanov, Veronika Kudermetova, Darija Kasatkina, Ekatarina Aleksandrova, Anastasija Potapova, dok je najveće iznenađenje priredila Ana Kalinska koja je eliminisala Jelenu Ribakinu.
Posle odličnog turnira u Banjaluci, Andrej Rubljov stigao je u Madrid gde je lako eliminisao Stana Vavrinku rezultatom 7:5, 6:4 i plasirao se u treće kolo Mastersa u prestonici Španije. Nije Rusu bilo lako protiv iskusnog Švajcarca, u prvom setu se suočava i sa brejk loptama, ali je ipak prvi oduzeo servis protivnika.
U drugom setu Rubljov je izgubio servis gem, a potom napravio tri uzastopna brejka i na kraju slomio otpor Vavrinke.
Karen Hačanov opravdao je ulogu favorita protiv Tijaga Monteira, brazilskog tenisera, koji je pružio jako dobar otpor i uspeo Rusu da oduzme jedan set. Hačanov je na kraju slavio rezultatom 6:3, 3:6, 6:3. Posle pada u drugom setu Hačanov je uspeo da se vrati i u trećem setu posle dva sata borbe uspeo da se izbori sa upornim Brazilcem.
Ruske dame takođe su bile izuzetno uspešne, a najveće iznenađenje napravila je Ana Kalinska koja je eliminisala Jelenu Ribakinu, kazahstansku teniserku, rezultatom 7:5, 4:6, 6:2.
U prvom setu Kalinska nije dopustila protivnici nijednu brejk loptu, dok je iskoristila svoju četvrtu priliku i povela u setovima. U drugom setu Ruskinja je ponovo prva napravila brejk, međutim usledila su dva brejka Ribakine koja je delovala kao da će uspeti da preokrene meč.
Delovala je, ali Ana je igrala fantastično i silovito ušla u treći set koji je završila sa dva brejka i tako obezbedila treće kolo turnira.
Pobedu je upisala i Veronika Kudermetova uz manje probleme protiv Nurije Parias - Diaz rezultatom 6:3, 4:6, 6:2. Iako je neočekivano došlo do pada u igri favorizovane Ruskinje, u trećem setu bila je daleko ubedljivija i takođe obezbedila plasman u treće kolo.
Tamo je čeka sunarodnica Anastasija Potapova koja je slavila protiv Žaklin Kristijan rezultatom 7:5, 3;6, 6:2. Kao i Kudermetova i Potapova je neočekivano izgubila set, ali uspela da se vrati i spreči veće iznenađenje.
Bogat teniski dan u Madridu bio je obeležen i ruskim derbijem između Anastasije Pavljučenkove i Darije Kasatkine, a Kasatkina je bez problema rutinski eliminisala sunarodnicu rezultatom 6:4, 6:3. U narednom kolu Kasatkinu čeka Ukrajinka Lesja Curenko koja je prethodno znala da provocira ruske teniserke.
U dva seta bila je bolja i Ekaterina Aleksandrova od Alis Korne koju je pobedila rezultatom 7:6, 6:3. Iako je prvi set prošao sa po jednim brejkom na obe strane, Ruskinja je bila ubedljiva u taj brejku koji je dobila rezultatom 7:2, a potom je samo prenela dominaciju i na drugi set.
Uspešne su Ruskinje bile i u dublu gde su Erika i Mira Andreeva savladale Nadiju Kičenok i Kimberli Zimerman posle preokreta rezultatom 6:7, 7:6, 10:1.
Jedini poraz od ruskih predstavnika upisale su u dublu Kudermetova i Samsonova koje su eliminisane od Monike Nikulesku i Nakoto Ninumije rezultatom 2:6, 7:5, 10:7.
Matej Sabanov i Dušan Lajović na ATP kupu - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
SPORT
Filip ponovo potonuo, Dušan nastavio pobednički niz, a Karacevu pripao srpsko-ruski derbi
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
SPORT
Čudo iz Sibira!
Elena Svitolina - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
SPORT
Ukrajinka ispala i odbila da pruži ruku Beloruskinji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala