- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ukrajinka ispala i odbila da pruži ruku Beloruskinji /video/

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaElena Svitolina
Elena Svitolina - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
Pratite nas
Skandal u režiji ukrajinske teniserke Eline Svitoline, koja je posle poraza od Aleksandre Sasnovič na startu VTA turnira u Madridu 6:4, 7:5, odbila da pruži ruku Beloruskinji.
Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali je jasno da ovde poraz nema veze s neprimerenim ponašanjem, već da je reč o tome da je Ukrajinka nezadovoljna što ruski i beloruski teniseri imaju zeleno svetlo da učestvuju na turnirima, bez obeležja.
Svitolina, inače supruga Francuza Gaela Monfisa, prišla je i rukovala se sa sudijom u stolici, dok je pored Aleksandre Sasnovič samo prošla i nije je ni pogledala, što je je za svaku osudu jer su koleginice.
Ukrajinka kojoj je najbolji plasman u karijeri bilo treće mesto pre šest godina, nedavno se vratila na teren posle duže pauze, s obzirom na to da je bila u druogm stanju. Povratak joj nije doneo željene rezultate, što potvrđuje samo jedna pobeda u pet mečeva otkako se vratila tenisu.
Trenutno je 1.088. na VTA rang-listi i u Madridu se pojavila tako što je dobila specijalnu pozivnicu, jer joj prema renkingu tu svakako nije mesto.
Kada su u pitanju najbolji rezultati Eline Svitoline koja je napravila svojevrsni skandal u prestonici Španije, u dva navrata stizala je do polufinala na Grend slem turnirima, osvojila je trofej za Završnom Mastersu, dok sa olimpijskih igara ima bronzanu medalju.
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
SPORT
Panterova „praćka“ – za nagradu
Podsetimo, pre mesec dana sunarodnica Eline Svitoline, Marta Kostjuk je odbila da se rukuje s Ruskinjom Anastasijom Potapovom na Mastersu u Majamiju. Ruskinja se tada pojavila na zagrevanju u dresu Spartaka iz Moskve, da bi kasnije očitala lekciju Ukrajinki.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Novak Đoković Danil Medvedev Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
SPORT
Rus uzvraća Grku: „Novak je najveći svih vremena, na licu mu vidiš moć“
Novak Đoković i Stefanos Cicipas na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
SPORT
Grk opet izaziva Đokovića: „Federer je najveći svih vremena, zatim Nadal“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala