- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čudo iz Sibira!

© Foto : Skrinšot / Jutjub / BOLЬŠE!Mira Andrejeva
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
Pratite nas
Talentovana ruska teniserka Mira Andrejeva nastavlja sa fantastičnim partijama na Mastersu u Madridu gde je izborila plasman u treće kolo. Iako joj je tek 15 godina, uspela je posle eliminacije Lejle Fernandes na samom startu, da pobedi i 14. igračicu sveta Beatris Hadada Maju, i to u dva seta – 7:6, 6.3.
Veliku borbu, punih dva sata i 13 minuta vodile su Ruskinja rođena u Sibiru i teniserka iz Brazila, koja je starija 11 godina, ali je na kraju morala da pruži ruku rivalki na mreži, za razliku od Ukrajinke Eline Svitoline koja je napravila skandal u Madridu.
Iako je prema mnogima bila unapred optisana, s obzirom na to da je 194. na svetu, Mira je pokazala neverovatnu zrelost i smirenost u izuzetno uzbudljivom meču i uspela je da postane tek sedma teniserka u 21. veku koja je sa 16 ili manje godina uspela da eliminiše igračicu iz Top 20.
Poslednja kojoj je to pošlo za rukom bila je Koko Gaf, koja je pre tri godine nadigrala Japanku Naomi Osaku na Australijan openu.
Nakon što je na sopstveni servis uspela da dođe do vođstva, već u drugom gemu je zapretila sa dve brejk lopte, ali se Hadad Maja izborila sa tim pritiskom. Igralo se gem za gem do petog gema, kada su počeli da se nižu brejkovi na obe strane.
Moskovljanka koja će za dva dana oduvati 16. svećicu na rođendanskoj torti, uspela je da "preživi" dve krađe servisa i imala je zaostatak od 5:3. Ipak, uspela je da se u potpunosti vrati u meč i da veže čak tri gema, da bi na kraju posle velike borbe rešila u svoju korist uvodni set posle tajbrejka rezultatom 8:6.
To se po svemu sudeći odrazilo na Hadad Maju koja u nastavku susreta nije imala odgovor na izuzetno agresivnu igru talentovane Ruskinje. Brejk već na startu drugog seta, a zatim i na kraju, za konačnih 6:3 i plasman Mire Andrejeve u treće kolo Mastersa u Madridu.
Bila je to njena druga pobeda u tri meča na Turu. Naredni rival 15-godišnjakinji rođenoj u Moskvi biće pobednik duela Marketa Vondrušova - Magda Linet.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Elena Svitolina - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
SPORT
Ukrajinka ispala i odbila da pruži ruku Beloruskinji /video/
Novak Đoković Danil Medvedev Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
SPORT
Rus uzvraća Grku: „Novak je najveći svih vremena, na licu mu vidiš moć“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala