- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trening sa Novakom mu je promenio karijeru: Lekcije najvećeg napravile čudo od Italijana

© AP Photo / Kamran JebreiliMateo Arnaldi
Mateo Arnaldi - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
Pratite nas
Mateo Arnaldi, mladi italijanski teniser, savladao je Kaspera Ruda na Mastersu u Madridu i tako napravio veliki podvig jer je to tek četvrta njegova ATP pobeda u karijeri, a počeo je da se probija prošle godine i to posle treninga sa Novakom Đokovićem. Italijan je sa srpskim asom trenirao u Rimu posle čega je rekao da je ostvario svoj san.
Fanstastičan uspeh ostvaruje Mateo Arnaldi koji je preko kvalifikacija obezbedio učešće na Mastersu u Madridu, što je tek drugi njegov Masters u karijeri. U prvom kolu je posle velike borbe savladao Benou Pera, a onda napravio senzaciju protiv Kaspera Ruda koga je eliminisao u dva seta rezultatom 6:3, 6:4.
Kada se prošle godine pročulo za novog talentovanog italijanskog tenisera u svojim prvim obraćanjima za medije mladi Arnaldi govorio je o Novaku Đokovići u tome kako na srpskog tenisera gleda kao na idola.
Novak mu je ostvario san kada su zajedno trenirali na Mastersu u Rimu, a od tog čuvenog maja Mateo je počeo sve više da napreduje.
„Bilo je fantastično. Novak mi je oduvek bio idol i zato sam malo napet ušao na teren. Bio je neverovatan osećaj da razmenjujem udarce sa prvim na svetu. Moj trener se pobrinuo za planiranje treninga. Razmenio je nekoliko reči sa Novakovim trenerom. Nepotrebno je reći da sam odmah uskočio“, objasnio je mladi Arnaldi posle tog treninga.
Posle treninga sa Novakom, Arnaldi je prepoznao da bi mogao više da se ugleda na srpskog asa i da bi mogao da razvije neke sličnosti u igri.
„On je uvek bio moj idol, u Rimu sam ga čak zagrevao pre meča, on je moja referentna tačka. Srazmerno, postoje neke sličnosti. Odrastao sam na betonu, a onda smo počeli više da igramo i u dvorani, iako su moji najbolji rezultati do sada bili na šljaci. US Open i Australijan open ostaju grend slemovi na kojima sanjam o sjajnim rezultatima. Radim mnogo i veoma sam ambiciozan“, objasnio je Arnaldi u intervju koji je dao krajem prošle godine.
Kada je reč o Arnaldijevim teniskim sposobnostima i sličnim segmentima koje u svojoj igri koristi Novak, Italijan je pokazao sjajnu elastičnost po kojoj je dobro poznat srpski as.
Posebno se istakao forhendom i upisao je 24 vinera tim udarcem protiv Kaspera Ruda i to u momentima kada je zaista delovalo da može da izgubi poen. Arnaldi se odlično kretao, stizao loptice sjajnim proklizavanjem i pokazao izuzetnu zrelost u igri iako ima 22 godine.
U narednom kolu Arnaldi će igrati protiv Španca Haimea Munara kojeg je pre nekoliko dana već pobedio u Barseloni. Pobeda mu donosi osminu finala, najveći uspeh u karijeri, ali i ukoliko bude poražen definitivno je na dobrom putu da ove godine ostvari značajniji uspeh.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Aleksandar Ševčenko - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
SPORT
Ruska rapsodija u Madridu: Favoriti padali kao od šale, a Rusi nisu ispustili ni set
Novak Đoković kraj linijskog sudije koju je pogodio lopticom. - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
SPORT
Odluka koju je Novak čekao godinama – teniska tradicija odlazi u zaborav
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
SPORT
Nezapamćena moć Rusa u Španiji – osam pobeda: Andrej počeo, Ana izbacila Grend slem šampionku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala