- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moćni Dušan melje sve pred sobom: Kecmanović doživeo novi poraz

© AP Photo / Radivoje PavicicDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
Pratite nas
Posle velike borbe maestralnim tenisom Dušan Lajović savladao je Feliksa Ože-Alijasima rezultatom 6:2, 3:6, 7:6 u drugom kolu Mastersa u Madridu. Srpski teniser upisao je treću uzastopnu pobedu protiv tenisera iz top deset.
Počelo je bajkovito, kao što je igrao i u Banjaluci, svaki udarac završio je tamo gde je Dušan Lajović zamislio da završi, a publika je glasno aplaudirala na svaki jednoručni bekhend koji kao da je izašao iz muzeja.
Pomagao je Lajoviću loš prvi servis Feliksa Ože-Alijasima koji mu je doneo priliku da napravi brejk, a srpski as iskoristio je ne samo jednu već dve šanse i dva puta oduzeo servis Kanađaninu.
Dušan je dobio 86 odsto poena na prvi servis, dok je upisao i šest vinera uz samo jednu neiznuđenu grešku.
Problemi su se javili u drugom setu, kada je Alijasim znatno poboljšao prvi servis i počeo da igra daleko sigurnije i agresivnije. Iskoristio je svoju drugu brejk priliku i uspeo je Feliks Dušanu da oduzme servis, a brejk je sačuvao sve do kraja.
U treći set Dušan je ušao odlično, izuzetno je pogađao sve što je zamislio međutim Feliks je održi visok procenat ubačenog prvog servisa i brejka nije bilo na vidiku. Do dvanaestog gema nije bilo brejk lopti, kada je do nje prvi stigao Lajović, a time ujedno dobio i šansu da završi meč.
Servisi su spasli Alijasima pa se ušlo u taj-brejk, a tu je usledila teniska rapsodija srpskog tenisera. Poveo je sa 5:0, a potom je imao i 6:2 odnosno četiri meč lopte. Prve tri je spasao Kanađanin, ali onu poslednju nije mogao jer je Dušan raspalio forhend koji ga je odveo u treće kolo i doneo mu novu, ogromnu pobedu u ovoj fantastičnoj sezoni.
„Svaki novi dan u Madridu donosi mi više samopouzdanja, definitivno danas sam osećao da ulazim da pokažem svoju igru i znao sam da imam šanse ako igram najbolje što umem, dobar osećaj, ali moram da budem oprezan jer je lako izgubiti to samopouzdanje“, objasnio je Lajović posle meča.
Srpski teniser istakao je da imao težak zadatak, ali da mu je dobra igra uz Banjaluke pomogla da samo nastavi pravim putem u španskoj prestonici.
„Bio je veoma težak meč, Feliks je igrač koji ne daje mnogo ritma, sa druge strane jako sam dobro kontrolisao bitne momente u meču, a samopouzdanje koje sam preneo iz Banjaluke mi je pomoglo“, objasnio je Lajović.
Za osminu finala srpski teniser boriće se protiv Jana Lenarda Štrufa koji ga je pobedio u sva tri njihova međusobna duela.
„Nikada ga nisam pobedio, biće to još jedan težak meč, nadam se da ću moći da pobedim“, poručio je Lajović.
Na terenu je bio i Miomir Kecmanović koji Kristijana Garina. Čileanac je odmah u prvom gemu imao brejk loptu, a iako je nije iskoristio nadoknadio je to u narednom servis gemu srpskog tenisera.
Kecmanović je vratio brejk, a potom u desetom gemu imao dve set lopte koje nije iskoristio. Odmah je stigla kazna, a Mišine greške Garin je naplatio u taj-brejku i poveo u setovima.
Napeto je bilo u drugom setu, a na obe strane nije viđena nijedna brejk lopta! Svu snagu i koncentracije srpski i čileanski teniser preusmerili su na svoje servis gemove i to je očekivano rezultiralo taj-brejkom.
Ni on nije bio ništa manje napetiji, viđeno je po dva mini-brejka, ali onda konačno Miomir stiže do trećeg koji mu donosi set loptu, a srpski teniser je ovoga puta koristi i dolazi do izjednačenja!
Isti ritam bez brejk šansi prenet je i u odlučujući set, međutim u sedmom gemu Miomiru potpuno pada koncentracija i Garin vezuje tri brejk lopte od kojih koristi prvu. Rutinski osvaja i servis gem koji ga je doveo na korak do pobede.
Posle dva sata i 45 minuta velike borbe srpski teniser je ipak poražen u Madridu, a Garin će se sastati sa Tejlorom Fricom.
*Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
SPORT
„Svedočimo poslednjoj sezoni Rafaela Nadala“ – slavni Francuz strahuje da je kraj
Aleksandar Ševčenko - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
SPORT
Ruska rapsodija u Madridu: Favoriti padali kao od šale, a Rusi nisu ispustili ni set
Novak Đoković kraj linijskog sudije koju je pogodio lopticom. - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
SPORT
Odluka koju je Novak čekao godinama – teniska tradicija odlazi u zaborav
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala