- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdi doneo titulu, crno-beli mu skandirali – Pavićević za Sputnjik: Ne biti ovde je Božji greh!

© Foto: Skrinšot/Sport klubMihailo Pavićević, Mornar Bar
Mihailo Pavićević, Mornar Bar - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
Pratite nas
U punoj Areni na utakmici Partizana i Panatinaikosa u publici je bio prisutan i Mihailo Pavićević, trener Mornara iz Bara, koji je za Sputnjik istakao da su crno-beli napisali istoriju plasmanom u plej-of. Proslavljeni košarkaški stručnjak smatra da bi bio greh da boravak u Beogradu nije iskoristio i da prisustvuje poslednjem kolu Evrolige.
Među gledaocima utakmice Partizan-Panatinaikos našlo se mnogo poznatih imena, bili su tu bivši igrači crno-belih Nenad Krstić, Milenko Tepić kao i Nikola Peković, ali posebnu pažnju privukao je Mihailo Pavićević koji je u Beograd stigao kako bi spremio ekipu Mornara za utakmicu protiv FMP-a.
Nasmejano je pratio navijanje i koreografiju navijača Partizana, a potom je i na poluvremenu istakao da je srećan što je jedan klub sa ovih prostora stigao do plej-ofa Evrolige.
„Veličanstvena atmosfera kao i uvek, ovo je istorija ne biti ovde je Božji greh“, rekao je nasmejani Pavićević za Sputnjik.
Košarkaški stručnjak veruje da atmosferu kakvu prave navijači crno-belih ne pravi navijači nijednog kluba u Evropi.

„Ovo je najveći uspeh, ovo je neverovatno, jedinstveno u Evropi“, oduševljen je bio Pavićević koji je dočekan uz glasne ovacije pred početak utakmice, a to nije slučajno.

Navijači su mu skandirali i kada je u januaru Partizan igrao utakmicu protiv Mornara, a njegove izjave o crno-belima i Željku Obradoviću gotovo uvek su bile satkane od poštovanja.
„Od sveg srca želim da se zahvalim navijačima na dočeku. Normalno je da zaigra srce. Brat i ja kad god imamo priliku dođemo da gledamo evroligaške utakmice. Atmosfera koju prave navijači Partizana je jedinstvena i malo nerealno da budem iskren“, rekao je posle te utakmice Pavićević.
© Foto : Jutjub skrinšot / Mornar BarNemanja Vranješ i Mihailo Pavićević – igrač i trener Mornara
Nemanja Vranješ i Mihailo Pavićević – igrač i trener Mornara - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
Crnogorski stručnjak Željka Obradovića vidi kao najuspešnijeg trenera u Evropi, međutim i sam je u košarci pravio velike uspehe. Sa Crvenom zvezdom je 1998. godine osvojio titulu prvaka Jugoslavije i to posle turbulentnog puta. Godinu dana ranije crveno-beli su ga smenili, ali ga potom vratili kada je izboren plej-of gde je pokazao da je zaista veliki stručnjak.
Ipak, emocije su ga oduvek vezivale za Bar gde je počeo igračku karijeru u Mornaru. Tokom karijere menjao je dresove Mornara i Budućnosti, da bi završio u Omoniji posle čega je počeo trenersku karijeru u klubu iz Bara.
Prvi Pavićevićev mandat u Mornaru trajao je od 1989. do 1996. godine posle čega je otišao u Zvezdu, da bi od 2000. do 2009. vodio ekipu Honka sa kojom je osvojio pet nacionalnih titule. U periodu od 2013. do 2015. trenirao je kineski Ljaoning, da bi ga srce 2017. vratilo u Bar gde je ponovo preuzeo Mornar i osvojio prvenstvo Crne Gore u sezoni 2017/2018.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport
Košarkaš Partizana Dante Egzum - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
SPORT
Egzum najavio Sputnjiku opasna zakucavanja – i to nije bilo slučajno
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
SPORT
Dalas skupo plaća što je „krio“ Dončića i zvezde – „Izneverili su nas“
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
SPORT
Partizan je izabrao kralja, a „general“ Željko je za Sputnjik poručio: „Pričaće se godinama“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala