- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan je izabrao kralja, a „general“ Željko je za Sputnjik poručio: „Pričaće se godinama“

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
Pratite nas
Partizan je na trijumfalan način okončao ligaški deo Evrolige, pao je Panatinaikos u grotlu Beogradske arene posle preokreta rezultatom 83:81, a tvorac crno-belog čuda Željko Obradović, poručio je da će se o ovoj sezoni pričati godinama.
Imao je Partizan u pojedinim trenucima čak i „minus 18“ protiv grčkog predstavnika, ali je očigledno da frenetična atmosfera u Areni može da „proguta“ i mnogo veće rivale od Panatinaikosa koji ima sezonu za zaborav.
Crno-bela armija, predvođena generalom Željkom Obradovićem maršira kroz elitno takmičenje i pobedom je izabrala da u četvrtfinalu odmeri snage sa madridskim Realom, dok je izbegnuta Barselona.
Najtrofejniji evropski stručnjak čestitao je svojim igračima jubilarnu 20. pobedu u Evroligi, dok se zahvalio navijačima koji im bili vetar u leđa.
Reporter Sputnjika podsetio je Željka Obradovića da je nedavno rekao da proživljava san sa crno-belima, i pitao ga da li je to reč koja bi savršeno opisala uspeh Partizana.

„Rekao sam to, i tako se i osećam. Svi ljudi koji dolaze, hvala im na svemu tome. Znam, sa raznih strana dolaze, a znam i da će se o ovoj sezoni pričati godinama. Daj Bože da ponovimo ovako nešto, nikad se ne zna. U svakom slučaju, ta energija i vera u nas daju snagu timu, pokreću igrače. Imali smo neverovatnu podršku i na početku, kada smo gubili utakmice. Navijači su bili uz nas. Svi oni znaju, ja sam to rekao i igračima na početku sezone da će je pamtiti. Bez obzira što smo na početku sezone imali poraze i što je bilo teško. Sve ovo što smo mi uradili je ta konekcija između igrača i navijača“, rekao je Sputnjiku Obradović.

Kada je u pitanju Panatinaikos, koji je arhiviran, Obradović nije apostrofirao da je samo Nanelijeva trojka prelomila utakmicu, već je, po običaju akcenat stavio na odbranu.
Matijas Lesor - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
SPORT
Sve je poznato – Partizan ide na Real Madrid u plej-ofu Evrolige!
„Mora da se krene od odbrane, da nema lakog koša jer ih je bilo u prvoj četvrtini. Posle ne smeš da srljaš u napadu i da otvaraš kontre rivalu. To je suština, igrači imaju kvalitet i verujem u njihovu igru 'jedan na jedan'. Kada smo prestali da srljamo i počeli da igramo pametnije, počeli da kreiramo, tada smo se vratili u normalan tok. Naneli je odigrao najbolju odbranu na Bejkonu u poslednjih četiri minuta, Odvojio ga je od lopte, ovaj ništa nije ubacio. Ta njegova trojka, ta tri poena jesu važna, ali je ovo još važnije. Prohujalo s vihorom, kad te niko ne sluša. Ponavljam, koncentracija je najvažnija, bez toga ne može da se igra“, istakao je trener Partizana.
Obradović je iskusno spuustio loptu pred izazov koji očekuje crno-bele, a to je dvoboj u četvrtfinalu sa Real Madridom. Serija počinje u Španiji 25. aprila.
„Znamo kako smo izgledali i igrali i znamo na kom nivou bi trebalo da budemo u plej-ofu. Sa iskustvom koje imam, ne želim da pričam unapred. Napravićemo konferenciju pred početak, pa ćemo da pričamo. Da vidimo u kom smo stanju, u kom stanju je Real. Zna se šta je Real. Najtrofeniji klub i to je dovoljno. Okrećemo se pripremi meča sa Zadrom, to je najvažnije“, zaključio je Obradović.
U međuvremenu je Evroliga objavila termine četvrtfinalne serije. Partizan će 25. i 27. aprila gostovati Realu, serija se onda iz Madrida seli u Beograd.
Crno-beli su domaćini 2. maja, a ukoliko bude potrebe igraće se četvrti, možda i peti meč. Termin za potencijalni četvrti meč je 4. maj, dok je za peti – 9. ili 10. maj.
Parovi četvrtfinala Evrolige:
(1) Olimpijakos - Fenerbahče (8)
(2) Barselona - Žalgiris (7)
(3) Real Madrid - Partizan (6)
(4) Monako - Makabi Tel Aviv (5)
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
SPORT
Zvanično: Embid je u centru pažnje, ali Jokić nije otpisan
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
SPORT
Klupko se odmotalo – osvetljen put ka trofeju Evrolige
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala