- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvanično: Embid je u centru pažnje, ali Jokić nije otpisan

© AP Photo / Matt SlocumDžoel Embid i Nikola Jokić
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
Pratite nas
NBA liga saopštila je u noći između petka i subote imena trojice kandidata koji se bore za MVP priznanje u tekućoj sezoni i jasno je da nije bilo nikakvih iznenađenja. Trio čine Nikola Jokić, Džoel Embid i Janis Adetokumbo, što je poznato od ranije, samo što je sada postalo i zvanično.
Ilustracija koja je završila na zvaničnom nalogu na društvenim mrežama i oficijalnom sajtu, centralna pozicija rezervisana je za Džoela Embida iz Filadelfije, dok su se s leve i desne strane našli Janis Adetokumbo iz Milvoki Baksa i Denverov superstar Nikola Jokić.
Iako je Jokić dvostruki uzastopni MVP najjače košarkaške lige sveta i ima impresivnu sezonu iza sebe, što potvrđuje praktično tripl-dabl u proseku, nije stavljen u sredinu, već je završio desno od favorizovanog Kamerunca koji poseduje i pasoš Francuske.
Poslednjih nekoliko nedelja uporno je u prvi plan guran Embid, kako od strane svetskih kladionica, tako i od brojnih legendi i eksperata NBA lige. Ipak, u noći između petka i subote najavljen je potencijalni preokret jer su prema informacijama iz SAD, porasle šanse srpskom košarkaškom geniju, dok mu centar Filadelfije, navodno, gleda u leđa.
Zorana i Damir - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
SPORT
Ni trovanje nije sprečilo srpski tandem iz snova da „upuca“ zlato!
Sasvim je jasno da je to trka udvoje i da je unapred otpisan trećeplasirani Janis Adetokumbo iz Milvoki Baksa.
Podsetimo, za MVP priznanje glasa 100 sportskih novinara koji rangiraju svoje favorite na prvo, drugo i treće mesto, a košarkaš sa najviše glasova poneće priznanje za najboljeg igrača planete.
U prethodna dva navrata titula je išla u ruke skromnog Somborca, koji je ove sezone vodio Denver do istorijskog prvog mesta Zapadne franšize, dok je Džoel Embid oba puta završio kao drugoplasirani.
Ove sezone, čini se, da je trka koja je ušla u foto-finiš dostigla vrhunac drame, i jasno je da će nijanse odlučivati. Ono što je poznato jeste da nema konkretnog datuma, kada će pobednik biti proglašen. U 2022. godini to je obelodanjeno u maju, dok je godinu dana ranije Jokić odneo pehar početkom juna.
Ono što je takođe objašnjeno na zvaničnom sajtu NBA lige jeste da se nagrada uručuje najboljem igraču u ligaškom delu sezone, što znači da se učinak u plej-ofu koji će uskoro startova, a Denver je saznao rivala, ne uzima u obzir.
Jokić prosečno beleži 24,5 poena uz 11,8 skokova i 9,8 asistencija.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
SPORT
Jokić kreće u lov na „vukove“ – Batler „servirao“ Majamiju plej-of
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
SPORT
Preokret na pomolu? Jokić ponovo izbio na vrh!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala