- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ni trovanje nije sprečilo srpski tandem iz snova da „upuca“ zlato!

© Foto : Streljački savez SrbijeZorana i Damir
Zorana i Damir - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
Pratite nas
Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su zlatnu medalju u miksu parova vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu održanom u Limi. Prethodno je Mikec u pojedinačnoj konkurenciji takođe „upucao“ najsjajnije odličje, dok je Zorana u četvrtak bila primorana da odustane zbog trovanja hranom i završila je u bolnici.
Ipak, oporavila se u najkraćem mogućem roku, stisla je zube, i uspela je da izađe na bojište i da pokaže sav kvalitet i hladnokrvnost, što potvrđuje najbolji rezultat koji je srpski tandem iz snova ostvario u prestonici Perua.
Nedavno su Arunović i Mikec pokorili Evropu na takmičenju održanom u Talinu, a ono što je impresivno jeste da je pomenuti tandem na svakom takmičenju ove godine osvojio medalju. Sve je počelo na prvom Svetskom kupu u Kairu, gde su bili srebrni.
Zlato u Limi je njihova osma medalja, imaju tri zlata, tri srebra i dve bronze. Svetski kup u Peruu bio je idealna prilika da se najbolji srpski strelci odmere sa takmičarima jedne svetske velesile - Kine. I prvo je Mikec potvrdio dominaciju u pojedinačnoj konkurenciji, gde je do prvog mesta došao pobedom nad Kinezom Bouenom Žangom.
Duel za zlato u takmičenju miks parova bio je novi dvoboj Srbije i Kine, a Zorana i Damir su u kvalifikacijama bili prvi sa 579 krugova. Do zlata su ponovo stigli preko Kineza.
Kineski tim je silovito krenuo i pucali su bez greške. Imali su prednost od četiri poena 8:4, ali je Srbija uspela da poravna rezultat. Prvo na 8:8, zatim i na 11:11. Posle 12. serije dramatičnog finala, Zorana i Damir su uspeli da dođu do prvog vođstva - 13:11. Odmakli su zatim na 15:11, ali su Kinezi u sastavu Bouen Žang i Rabksin Điang, ponovo prišli 15:13.
Presudili su čelični živci i neverovatna smirenost, koju su demonstrirali Arunovićeva i Mikec za veliki trijumf u finalu rezultatom 17:13.
„Osećam se kao ptica Feniks. Pre dva dana sam bila u bolnici, nisam učestvovala u pojedinačnom takmičenju, nisam dugo znala ni da li ću biti spremna za miks, a evo radujem se zlatu“, rekla je Zorana, čije je reči preneo Streljački savez Srbije.
Mikec nije skidao osmeh s lica, a pohvale za zlato u miksu prebacio je džentlmenski na račun Zorane Arunović.
„Zorana je moj heroj. Presrećan sam, osvojio sam dva zlata u dva dana, baš kao i na Evropskom prvenstvu“, kratak i jasan bio je Damir.
U takmičenju miks parova puškom, tim Srbija 1 koji čine Teodora Vukojević i Lazar Kovačević, zauzeo je 15. mesto, dok su na 18. poziciji završili Andrea Arsović i Milutin Stefanović.
Ukrajinska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
SPORT
Ukrajina zabranila sportistima da se takmiče sa Rusima i Belorusima
Kreg Brin - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
SPORT
Reli vozač poginuo u Hrvatskoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala