- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ukrajina zabranila sportistima da se takmiče sa Rusima i Belorusima

© Sputnik / Lola ĐorđevićUkrajinska zastava
Ukrajinska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
Pratite nas
Ukrajina je zvanično zabranila svojim sportistima da se takmiče na događajima u kojima učestvuju njihove kolege iz Rusije i Belorusije.
Ukrajina je zabranila svojim nacionalnim sportskim timovima da se nadmeću na olimpijskim, paraolimpijskim i ostalim događajima koji uključuju takmičare iz Rusije i Belorusije, saopštilo je u petak ministarstvo sporta te zemlje.
Uredbu objavljenu tokom noći na sajtu Ministarstva sporta, potpisao je zamenik ministra Matvij Bidni, prenela je agencija Rojters.
Kako je navedeno, odluka koju su kritikovali čak i ukrajinski sportisti, usledila je pošto je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) izrazio nezadovoljstvo Kijeva jer je dao „zeleno svetlo“ ruskim i beloruskim sportistima da se takmiče pod neutralnom zastavom.
Podsetimo, Ukrajina je prethodno upozorila rukovodstva svojih sportskih saveza da će im oduzeti status u slučaju da se njihovi sportisti na međunarodnoj sceni budu nadmetali su Rusima i Belorusima. Jasno je da je u pitanju ucena i nemogućnost izbora sportista da sami donose odluke o tome na kom takmičenju će se boriti i predstavljati svoju zemlju.
Kreg Brin - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
SPORT
Reli vozač poginuo u Hrvatskoj
Rukometašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
SPORT
Srbija ide na Svetsko prvenstvo – heroine pregazile Tursku u Beogradu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala