- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Reli vozač poginuo u Hrvatskoj

© AFP 2023 / JONATHAN NACKSTRANDKreg Brin
Kreg Brin - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
Pratite nas
Irski reli vozač i član ekipe Hjundai, Kreg Brin (33), poginuo je na testiranju u Hrvatskoj, na deonici između Starog Golubovca i Lobora.
Kobna nesreća dogodila se u 12:40 časova, vozilo kojim je upravljao Brin sletelo je sa kolovoza i udario u stub levim prednjim krajem, a njegov suvozač nije ozbiljnije povređen.
Kreg Brin je irski reli vozač, rođen 1990. godine u Voterfordu. Sin Reja Brina, prvaka Irske u reliju, karijeru je započeo u kartingu, a od 2009. godine se posvetio reliju, kada je i odvezao nekoliko trka u svetskom VRC šampionatu.
Dve godine kasnije prošao je i VRC akademiju, postao član Fordovog tima, sa kojim je osvojio i titulu u Fijesti R2, nakon pobeda u Nemačkoj i Britaniji. Naredne sezone osvojio je titulu u Fijesti S2000, nakon četiri pobede u kategoriji.
Sve je zadivio 2012. godine, osvajanjem šestog mesta u ukupnom plasmanu relija u Španiji, da bi posle 2016. godine i prelaska Sitroen, počeli njegovi sjajni rezultati. Prvi podijum upisao u Finskoj, kada je zauzeo treće mesto.
Od prelaska u Hjundaji, 2019. godine, stalno je bio čovek za najviši plasman, ali zanimljivo da nikada nije pobedio u VRC kategoriji, osvojivši šest drugih i još dva treća mesta. Bio je drugoplasirani i ove godine u Švedskoj.
Nažalost, Brinova pogibija je najgora moguća uvertira pred ovogodišnje izdanje VRC Hrvatska reli 2023, koje će se održati od 20. do 23. aprila u četiri županije severozapadne Hrvatske.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala