- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dalas skupo plaća što je „krio“ Dončića i zvezde – „Izneverili su nas“

© AP Photo / Tony GutierrezLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
Pratite nas
Skandal koji se dogodio u smiraj regularnog dela NBA lige, kada je Dalas namerno odmarao Luku Dončića i ostale zvezde, što je razbesnelo sve u NBA ligi, dobio je epilog. Maveriksi su kažnjeni 750 hiljada dolara zbog nesportskog ponašanja, jer su svojim postupcima direktno uticali da izgube meč, a razočarali su i navijače.
Besni su bili navijači jer je menadžer Džejson Kid dobio naredbu od vlasnika kluba da početkom druge četvrtine izvadi iz igre prvu zvezdu Luku Dončića, dok se u protokolu nisu našli Kajri Irving, Hardavej, Kleber i Vud.
Usledio je poraz od Čikago Bulsa rezultatom 115:112, koji je izbacio Dalas iz trke za plej-in, što je razbesnelo navijače. Takva politika kluba naišla je na žestoku osudu.
Mnogi su se žalili što su platili karte za meč kako bi gledali Dončića, a uživali su u njegovoj igri samo uvodnu deonicu u kojoj je postigao 13 poena i bio najefikasniji igrač Mavsa.
„Dalas je prekršio pravilo lige o odmaranju igrača, a to su pokazali i izjavama u javnosti koje su pokazale želju franšize da izgubi meč kako bi porasle šanse da se nađu u boljoj poziciji za prvu rundu drafta 2023. godine. Liga nije utvrdila da su u ovome učestvovali igrači koji su bili na parketu, tačnije da nisu želeli da pobede“, stoji u saopštenju lige, koja je izrekla finansijski drakonsku kaznu.
Povodom nesvakidašnjeg i nepopularnog poteza Dalasa, oglasio se i izvršni predsednik NBA lige Džo Dumars.
„Odluka Dalas Maveriksa da isključe ključne igrače u bitnom meču protiv Čikaga je ugrozila integritet sporta. Postupci Dalasa izneverili su navijače i ligu“, zaključio je Dumars.
Velika je verovatnoća da se Dončić ni tih 12 minuta ne bi našao na parketu u Teksasu, ali je organizovano "Veče Slovenije", pa je bilo jasno da mora da se pojavi u igri zbog velikog broja njegovih zemljaka koji su došli da ga vide na delu.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
SPORT
Partizan je izabrao kralja, a „general“ Željko je za Sputnjik poručio: „Pričaće se godinama“
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
SPORT
Zvanično: Embid je u centru pažnje, ali Jokić nije otpisan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala