- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Egzum najavio Sputnjiku opasna zakucavanja – i to nije bilo slučajno

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Partizana Dante Egzum
Košarkaš Partizana Dante Egzum - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
Pratite nas
Danas je Dante Egzum dokazano jedno od najvećih pojačanja u istoriji Partizana, navijači crno-belih uživaju u njegovim igrama i brutalnim zakucavanjima, a kada je došao među crno-bele u intervjuu Sputnjiku najavio je upravo takve poteze. I nije izneverio.
„Razgovarao sam sa generalnim menadžerom i trenerom, rekli su mi da dođem i da igram. Zato sam i došao, uzbuđen sam, želim da igram košarku i da uživamo. Svaki put kada budem na parketu davaću 100 odsto, želeću pobede. Nadam se da će biti i dobrih zakucavanja, znaš, a-ha-ha. Bilo ih je prošle sezone, nadam se da ću nastaviti to da radim“, rekao je Sputnjiku Partizanov novajlija krajem avgusta.
Ostalo je istorija.
Imao je Egzum mnogo dobrih poteza ove sezone, ali pamtiće se ono zakucavanje protiv Olimpijakosa kada je na poster stavio Džoela Bolomboja, a i protiv Panatinaikosa je tako zakucao da umalo nije poneo obruč sa sobom kući. Arturas Gudaitis ga je samo ispratio pogledom.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
SPORT
Dalas skupo plaća što je „krio“ Dončića i zvezde – „Izneverili su nas“
Ovo sve svakako nije iznenađenje jer je Egzum slične poteze imao prošle sezone u dresu Barselone, a sada kada igra u Partizanu samopouzdanje mu je dodatno poraslo pa dugoruki plejmejker crno-belih zaista dominira.
Navijačima Partizana pravi je užitak dok prate ovakve poteze.
Da li će gledati nešto slično protiv Real Madrida i sjajnog Valtera Tavaresa, 221 centimetar visokog centra Madriđana?
„Ha-ha-ha, to je jedan od ciljeva, samo se nadam da će nekada da mi svifraju faul pošto me stalno udaraju u lice, eto nadam se jednom faulu“, rekao je Egzum posle meča sa Panatinaikosom.
Sam Željko Obradović pohvalno je govorio o Danteu Egzumu i o njegovoj velikoj ulozi i doprinos posle plasmana u plej-of.
Mnogo sam razgovarao sa njim o svemu što očekujem od njega. Letos kad smo razgovarali i kad sam ga zvao da dođe u Partizan rekao sam mu da će igrati na poziciji 'jedan'. Pokazuje da daje ogromne stvari za ovaj tim. Kvalitet njegove igre su neke ruge stvari, ali napredak u šutu za tri poena čine od njega jednog od najboljih igrača na toj poziciji u Evropi, bez konkurencije. Ako bude nastavio da trenira i da radi, da radi na šutu za tri poena - pogotovo iz driblinga, onda je to sa njim druga košarka i dobija mnogo više mogućnosti. Sticajem okolnosti, niko neće da me pita za njegovu odbranu, a imao bih tu da pričam o-ho, ali neki drugi put“, rekao je Obradović.
Inače, Egzum je u spomenutom intervjuu za naš sajt pored najavljenih zakucavanja otkrio i da se nada da će Partizan Željku Obradoviću podariti 10. titulu prvaka Evrope.
Čisto da podsetimo...
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
SPORT
Najveće pojačanje Partizana za Sputnjik otkriva da ima jednu želju za Obradovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala