- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najveće pojačanje Partizana za Sputnjik otkriva da ima jednu želju za Obradovića

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
Verovatno najzvučnije pojačanje ovog leta u Partizanu je Dante Egzum. Australijanac koji je u karijeri nastupao za Jutu Džez i Klivlend Kavalirse u NBA ligi, potom i Barselonu u Evropi, sada je stigao u crno-bele redove i u intervjuu za Sputnjik otkriva prve utiske po dolasku u Beograd.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kaže da dugo već zna za navijače Partizana, da se preko Ekpea Juda raspitivao o Željku Obradoviću, kao i da je upravo trofejni trener najvažniji što je odabrao crno-bele.
Tim mu se, kaže, dopada.
„Uzbuđen sam što sam ovde. Za klub sam čuo odavno, uzbuđen sam što sam dobio priliku da dođem ovde i igram, a opet ću igrati i u Evroligi. Mislim da imamo dobar opseg igrača u timu, imamo mlade, iskusne igrače u Evroligi, mislim da će biti veoma interesantna sezona. Brzo ćemo se uklopiti. Razgovarao sam sa momcima, imamo dosta toga zajedničkog“, konstatovao je Egzum na startu razgovora za Sputnjik.
Ističe doskorašnji košarkaš Barselone da će od njega navijači uvek moći da očekuju veliku borbu na terenu, a kroz osmeh dodaje da se nada da će biti i – zakucavanja.
„Razgovarao sam sa generalnim menadžerom i trenerom, rekli su mi da dođem i da igram. Zato sam i došao, uzbuđen sam, želim da igram košarku i da uživamo. Svaki put kada budem na parketu davaću 100 odsto, želeću pobede. Nadam se da će biti i dobrih zakucavanja, znaš, a-ha-ha. Bilo ih je prošle sezone, nadam se da ću nastaviti to da radim“, ističe Partizanov novajlija.
Obično se za Egzuma kaže da je neko ko može da pokriva tri pozicije. Gde se on najbolje oseća?
„Osećam se kao kombo-bek. Mogu da igram kao plejmejker, što mislim da ću više i raditi ovde“, pojašnjava Australijanac.
Naravno, to će najviše zavisiti od Željka Obradovića. A, kada se spomene njegovo ime, Egzum ističe da je Žoc jedan od glavnih razloga zbog kojih je došao među crno-bele.
„Definitivno. Kada samo čujem šta je uradio u evropskog košarci, devet titula Evrolige... Neću ništa da kažem, ali nadam se da će doći i do desete titule, a-ha-ha“, raspoloženo će Egzum.
© Sputnik / Foto: Lola ĐorđevićDante Egzum
Dante Egzum - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Dante Egzum
Često od pojačanja večitih rivala čujete da su ranije čuli za navijače, neki su iskreni, neki malo manje, ali Egzum o Partizanu zna dugo. I čuo je i gledao upravo navijače.
„Jasno, o navijačima sam čuo. Kada sam odrastao svi su govorili samo o NBA, ali imao sam prijatelja koji je voleo Partizan, Srbiju, rekao mi je da moram da vidim navijače, neke snimke. I to najviše čekam. Da ih vidim u Areni. To me baš raduje“, dodaje Egzum.
Čak je i sam odradio istraživanje, pa je pričao sa Ekpeom Judom o Željku Obradoviću. Judo je igrao kod Žoca u Fenerbahčeu.
„Pričao sam sa Džokom Lendejlom, govorio mi je o Beogradu, o hrani, ljudima, mestima u gradu. Nisam se čuo sa Nejtom Džavaijem, ali razgovarao sam sa Ekpeom Judom o treneru, istraživao sam koliko sam mogao, a-ha-ha“.
Jasno je Egzumu da je došao u košarkašku zemlju.
„Upoznajem se sa košarkaškom kulturom, ali, kada imate igrače kao što su Jokić i Micić... Fan sam srpske košarke već neko vreme“, zaključio je novi košarkaš Partizana.
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
SPORT
Promena u crno-beloj numeraciji – srpski Amerikanac više nije „nula“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala