- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spuštena zavesa na skandalozan slučaj u Minhenu – najveća kazna u istoriji!

© AP Photo / Sven HoppeMane i Sane
Mane i Sane - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
Pratite nas
Senegalac Sadio Mane suočio se s najvećom kaznom u istoriji Bajern Minhena zbog udaranja šakom u lice klupskog kolege Liroja Sanea. Sve se odigralo posle meča na Etihadu u porazu od Mančester sitija (3:0) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.
Prema informacijama koje stižu iz Nemačke, osim što je suspendovan za naredni meč Bundeslige sa Hofenhajmom (subota, 15.30), Sadio Mane biće kažnjen finansijski i to sa pola miliona evra, što je najveća kazna u istoriji slavnog kluba iz Nemačke.
Iskusni krilni napadač koji je prošle godine stigao iz Liverpula u Bajern, mogao je da bude i rigoroznije sankcionisan, ali se, prema informacijama Bilda, za njega zauzeo napadnuti Liroj Sane.
Na još većoj kazni insistirao je legendarni golman Oliver Kan, ali su čelnici kluba uzeli u ozbir celokupnu situaciju.
Prema rečima Maneovih prijatelja, Sane je inicirao sukob u svlačionici na stadionu Etihad, jer je, navodno, rekao Maneu da je „crno g***o“ što je bila kap koja je prelila čašu i usledio je udarac u glavu.
Bajern je uzeo u obzir i to što je Mane nedavno ostao bez jednog od članova uže familije, te je izrečena kazna na kraju 500.000 evra i suspenzija za meč sa Hofenhajmom.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
SPORT
Anemično veče Srba u Evropi – klupa nije bilo strano telo
Finansijski deo neće previše zaboleti brzonogog 31-godišnjeg napadača koji ima godišnju neto platu oko 11,5 miliona evra. Prostom računicom dođe se do toga da je Sadio kažnjenoduzimanjem polovine mesečne plate.
Pojedini mediji u Nemačkoj idu toliko daleko i prognoziraju da Senegalac koji je tek stigao na Alijanc arenu, nema budućnost u klubu i da bi na kraju sezone mogao ekspresno da napusti Bajern, ističe nemački Skaj.
Ipak, ono što bi daleko više trebalo da brine Bajern od fizičkog sukoba Manea i Sanea, jeste aktuelna situacija u klubu koja je katastrofalna što potvrđuju rezultati.
Dolazak Tomasa Tuhela posle otkaza Julijanu Nagelsmanu, koji je imao maksimalnih osam od osam u Ligi šampiona, rezultirao je eliminacijom iz Kupa Nemačke, a zatim i ubedljivim porazom i praktično eliminacijom od Mančester sitija u četvrtfinalnu elitnog takmičenja.
Revanš je na programu naredne srede, a Bajern će pokušati da nadoknadi nenadoknadivo u vidu tri gola zaostatka protiv Pepove zahuktale mašinerije predvođene Erlingom Holandom.
Konstantin Hacidakis - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
SPORT
Licemerni Britanci: Mitrovića su razapeli, a za lakat u vilicu – ništa!
Sadio Mane - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
SPORT
Osmeh uz izvinjenje posle napada, ali skandalozan slučaj još nije zatvoren
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala