- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Osmeh uz izvinjenje posle napada, ali skandalozan slučaj još nije zatvoren

© AP Photo / Jon SuperSadio Mane
Sadio Mane - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
Pratite nas
U Minhenu se posle debakla protiv Mančester sitija u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona više priča o navodnom fizičkom napadu Sadia Manea na klupskog kolegu Liroja Sanea, nego o fudbalu i očajnom izdanju Bavaraca. Iz Nemačke stiže vest da se Senegalac izvinio saigraču i da je s osmehom na licu došao na trening, posle frustracije koju je ispoljio.
Prema informacijama do kojih je došao reporter Skaja Florijan Platenberg koji je, ujedno i prvi izvestio o sukobu, Sadio Mane se pojavio na treningu Bajern Minhena nasmejan. Ostali nemački mediji prenose da je palo izvinjenje na jutarnjem treningu aktuelnog prvaka Nemačke, za nedolično ponašanje u svlačionici na Etihadu, kada je, navodno, Senegalac udario Sanea šakom u lice.
Bajern je doslovce stradao na Etihadu, pokazao je impotentnost u dvoboju sa Pepovom mašinerijom, pa su izuzetno male šanse za čudo u revanšu. Očajno izdanje uticalo je na to da se i odnosi poremete unutar slavnog nemačkog kluba, a kap koja je prelila čašu, bar prema pisanju velike većine medija, bila je očajna lopta prilikom jedne kontre koju (ni)je poslao Sane ka Maneu.
Rezultat je bio 3:0, igrao se 83. minut, kada je hitronogi Nemac traljavo reagovao i uputio je jednu preslabu loptu koja nije stigla do Manea koji je mogao kasnije ozbiljnije da ugrozi gol Mančester sitija i Edersona.
Prvo su pale teške reči u svlačionici, a onda je Mane, navodno, udario šakom u lice mlađeg kolegu. Iz kluba su odmah reagovali i tek će se oglasiti o tome kakve će posledice snositi Senegalac, koji do sada nije važio za problematičnog momka u svlačionici.
Pominje se čak i raskid ugovora na leto, ali sačekajmo da se Bajern oglasi i da stavi tačku na slučaj koji nije završen i o kom bruji Nemačka.
Čelnici kluba razmatraju i dalje koja bi kazna bila adekvatna za sve što se dogodilo, a čemu svakako nije mesto u jednom ozbiljno uređenom klubu kakav je Bajern. Grogirani div iz Minhena za vikend na „Alijanc areni“ dočekuje Hofenhajm u subotu od 15 časova i 30 minuta, dok ga naredne srede očekuje revanš sa Mančester sitijem.
Tomas Tuhel je uprkos očajnom izdanju u Engleskoj i ubedljivom porazu, koji je mogao da bude još ubedljiviji i bolniji, poručio da ništa još nije gotovo i da se zaljubio u svoj tim koji ga je „izdao“ na Etihadu.
Milorad Kosanović, fudbalski trener - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
SPORT
Ringišpil nema kraja, a poslednja „žrtva“ Sputnjiku je priznala: „I mi smo krivi...“
Futbol. Kubok PARI Premьer. Matč Soči - Zenit  - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
SPORT
Sputnjik saznaje: Zvezda čuva „rusko blago“ – posle Švajcaraca u igri i Italijani
Karim Benzema - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
SPORT
Čelsi se igrao „Pepove Barselone“ pa izgubio od Reala – Milanu italijanski derbi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala