- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Licemerni Britanci: Mitrovića su razapeli, a za lakat u vilicu – ništa!

© AP Photo / Nick PottsKonstantin Hacidakis
Konstantin Hacidakis - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
Pratite nas
Englezi su pokazali svoje pravo lice, servirajući dvostruke aršine kada je u pitanju Srbin Aleksandar Mitrović i arbitar engleske nacionalnosti Konstantin Hacidakis, koji zbog udaranja laktom u vilicu Endija Robertsona nije kažnjen!?
Prosto da čovek ne poveruje šta je sve moguće. Trenirala se strogoća na asu Fulama koji je odgurnuo glavnog arbitra Krisa Kavanoa na meču FA Kupa s Mančester junajtedom odigranom na Old Trafordu (3:1), posle čega je Srbin kažnjen drakonskom kaznom od osam utakmica.
Uzalud izvinjenje, pokajanje zbog pomračenje i to im je bilo malo i FA Engleske je pretio da će se žaliti na "blagu" kaznu Regulatorne komisije. Nedugo zatim, pravi skandal odigrao se na Enfildu po završetku velikog derbija Liverpula i Arsenala koji je okončan bez pobednika (2:2) 9. aprila.
Pomoćni sudija Konstantin Hacidakis udario je laktom u predelu lica, tačnije u vilicu levog beka Liverpula Endija Robertsona, koji se odmah požalio o pokazao šta se dogodilo. Fudbalska asocijacija Engleske (FA) pokrenula je istragu, a rezultat svega bio je ništa!? Nula mečeva, apsolutno nikakva kazna, čime je na delu pokazano klasično licemerje u režiji Ostrva.
Prvo suspenzija, a onda ekspresno pomilovanje!
„Pažljivo smo pregledali sve snimke i dokaze vezano za incident koji se dogodio na Enfild roudu i nećemo preduzimati dalje radnje“, navedeno je u saopštenju FA Engleske u kom se dodaje još i sledeće:
„Istraga je uključivala proučavanje kompletne izjave iz Liverpula i Engleske asocijacije profesionalnih sudija, kao i video materijal iz svih mogućih uglova, kako bi se što bolje sagledao sam incident i sve okolnosti oko njega“.
U istragu je bio uključen i optuženi Hacidakis, koji je otvoreno pričao o tome šta se dogodilo prilikom udaranja Robertsona.
„Nisam želeo da ostvarim bilo kakav kontakt sa Endijem kada sam povukao ruku od njega i zbog toga sam se izvinio. Drago mi je i radujem se povratku suđenju utakmica“, istakao je Konstantin Hacidakis.
I dok je Mitrović na hlađenju, praktično do kraja sezone zbog „pomračenja“ koje je doživeo na Old Trafordu i tek je odradio dve od osam utakmica suspenzije, sudija koji je laktom udario zvezdu Liverpula, ima odrešene ruke da se vrati na posao već ovog vikenda.
Samo od početka ove godine Konstantin Hacidakis je bio prvi pomoćnik na deset utakmica Premijer lige, počev od utakmice Vulverhempton - Liverpul, do susret između Liverpula i Arsenala u okviru 30. kola engleskog šampiona, gde se dogodio nesvakidašnji incident.
Sudija - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2023
SPORT
Mitroviću drakonska kazna – za sudiju se čeka: „Ne možete da dozvolite udaranje“
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
SPORT
Anemično veče Srba u Evropi – klupa nije bilo strano telo
Sadio Mane - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
SPORT
Osmeh uz izvinjenje posle napada, ali skandalozan slučaj još nije zatvoren
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
SPORT
Da li će 100.000.000 evra i Ronaldo „slomiti“ Posebnog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala