- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mitroviću drakonska kazna – za sudiju se čeka: „Ne možete da dozvolite udaranje“

© AP Photo / Nick PottsSudija
Sudija - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2023
Pratite nas
Osam utakmica suspenzije dobio je srpski fudbaler Aleksandar Mitrović zbog sukoba sa sudijom u Premijer ligi, a sada se stvar okrenula – suspendovan je pomoćni arbitar koji je udario igrača Liverpula, ali i dalje nije izvesno na koji period.
Sudijska komisija engleske Premijer lige suspendovala je pomoćnog sudiju Konstantina Hacidakisa, koji je tokom jučerašnjeg meča između Liverpula i Arsenala laktom u vrat udario fudbalera domaćeg tima Endija Robertsona.
Incident se dogodio u poluvremenu utakmice 30. kola Premijer lige između Liverpula i Arsenala, koja je na Enfildu završena bez pobednika, 2:2.
Robertson je imao primedbe na suđenje zbog čega je prišao glavnom arbitru Polu Tirniju, koji je fudbaleru Liverpula pokazao žuti karton.
Na snimcima se vidi kako Hacidakis potom laktom u vrat udara Robertsona dok su fudbaleri oba tima, kao i sudije krenuli ka svlačionicama na Enfildu.
Hacidakis neće biti delegiran za utakmice u svim takmičenjima dok Fudbalska asocijacija (FA) ne završi istragu o ovom slučaju.
„Zaista ne znam šta je Hacidakis mislio. On bi moralo da bude drastično kažnjen. Nikada nešto ovako nisam video. Gde je presedan za ove stvari? Svi smo pričali o Aleksandru Mitroviću i njegovoj suspenziji od osam utakmica, a FA želi da ga strožije kazni. To je u redu, ali ne možete da dozvolite pomoćnim sudijama da udaraju igrače laktovima. Koju bi kaznu oni trebalo da dobiju?“, rekao je bivši napadač Blekburna Kris Saton.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala