- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Baciš 40 miliona na „Harija“ Potera, pa vratiš onog kog si oterao – ima li kraja agoniji?

© CLIVE ROSEFrenk Lampard
Frenk Lampard - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
Pratite nas
Ne pamtimo da je jedan klub, pogotovo velikan svetskog formata kao Čelsi, napravio toliku seriju nelogičnih poteza u samo godinu dana. Jednom će definitivno moći da se napiše sjajan roman o vladavini američkog milijardera Toda Belija na „Stamford Bridžu“ posle odlaska Romana Abramoviča.
Čovek koji je kupio londonske „Plavce“ od ruskog milijardera nije se proslavio u proteklih godinu dana odlukama koje je doneo u dogovoru sa saradnicima.
Od samostalne kupovine pojačanja (potrošio preko 600 miliona evra), do skupocene smene Nemca Tomasa Tuhela i dovođenja još skupljeg engleskog trenera Grejema Potera, koga je smenio posle samo šest meseci.
Samo na njih dvojicu Amerikanac je bukvalno bacio 51 milion evra, a na trenersku klupu će se verovatno vratiti čovek koji je neuspešno vodio Čelsi pre dve sezone - Frenka Lamparda.
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Amerikanac vodi ka „dužničkom ropstvu“ – za osam meseci je srušio sve što je Rus gradio 11 godina
Tuhel je, na primer, za prevremeni raskid saradnje dobio 11 miliona evra. Brajtonu je za dolazak Potera plaćeno obeštećenje od čak 25 miliona, a posle brzog otkaza koji mu je uručen, engleskom stručnjaku sleduje otpremnina od 15 miliona evra.
Zanimljivo je da će šestomesečni režim Grejema Potera u Čelsiju, u kojem je ostvario samo sedam pobeda na 22 utakmice, ostati upamćen po nekoliko neverovatnih činjenica.
Najpre ona, koju su otkrili pojedini igrači, da su neki od njih morali da se presvlače u hodniku, jer je svlačionica bukvalno bila prepuna. Tome je naravno doprinelo i trošenje od strane gazde kluba, koji je doveo gomilu novih fudbalera što je stvorilo gužvu u timu.
Takođe, ni sam Poter nije uspeo da pridobije skupocene fudbalere sa „Stamford Bridža“, koji su mu iza leđa nadenuli nadimak Hari, aludirajući na čuveni hit roman - „Hari Poter i kamen mudrosti“.
Tod Beli - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2023
SPORT
Neverica u Londonu – Amerikanac je Abramovičev klub učinio neslavnim rekorderom
Što se tiče potrage za novim trenerom, na spisku želja su bila neka sjajna imena, poput Luisa Enrikea, Julijana Nagelsmana, Maurisija Poketina ili Lućana Spaletija, ali će Čelsi najverovatnije završiti sezonu sa Frenkom Lampardom na klupi.
Proslavljeni fudbaler ovog tima i bivši trener je prihvatio ponudu čelnika kluba da samo do kraja sezone vodi „Plavce“, pa će ugovor biti potpisan do juna.
Apsolutni prioritet Lampardu će biti pokušaj da osvoji Ligu šampiona, što neće biti lako jer je već u četvrtfinalu rival branilac titule Real iz Madrida, dok u polufinalu vreba bolji iz dvomeča Mančester siti - Bajern.
Lampardu će ovo biti drugi mandat na klupi Čelsija, pošto je već vodio ekipu od 2019. do 2021. godine, bez zapaženog uspeha. Kasnije se oprobao i na klupi Evertona, ali je i tamo dobio otkaz posle loših rezultata i čak 24 poraza na 44 utakmice.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Futbol. Kubok Rossii. Matč Dinamo - Krыlья Sovetov - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Stranci „poludeli“ za ruskim pasošem – još jedan se javio: „Nisam bio srećniji u životu“
Miloš Veljković, Dušan Vlahović i Ivan Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
„Piksijev orkestar“ ponovo svira i stigla je nagrada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala