- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neverica u Londonu – Amerikanac je Abramovičev klub učinio neslavnim rekorderom

© AFP 2023 / GLYN KIRKTod Beli
Tod Beli - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2023
Pratite nas
Rukovodstvo fudbalskog kluba Čelsi isplatiće bivšem menadžeru Grejemu Poteru obeštećenje od oko 25 miliona evra, što je rekordan iznos, konstatuju britanski mediji
Čelsi je uručio otkaz Poteru zbog loših rezultata londonskog kluba u Premijer ligi, a on je ekipu sa „Stamford bridža“ preuzeo u septembru prošle godine, pošto je Tomas Tuhel otpušten.
Poter je vodio Čelsi na 31. meču, a ostvario je 12 pobeda, osam remija i 11 poraza, a londonski klub je trenutno na 11. mestu na tabeli Premijer lige sa 38 bodova.
Skaj sports podseća da je Čelsi imao petogodišnji ugovor sa Poterom, koji je u londonskom klubu zarađivao 13,65 miliona evra po sezoni.
Londonski klub je trebalo da Poteru zbog otkaza isplati obeštećenje od 57 miliona evra, ali je postignut dogovor da bivšem menadžeru bude isplaćeno oko 25 miliona evra kompenzacije za prekid ugovora.
Britanski mediji prenose da se radi o rekordnom iznosu obeštećenja i da nijedan otpušteni trener nije dobio toliko novca za prevremeni raskid saradnje, što je još jedan katastrofalan poslovni potez vlasnika, Amerikanca Toda Belija.
Podsetimo, Amerikanac je praktično na poklon dobio Čelsi pošto je prethodni vlasnik, ruski milijarder Roman Abramovič, bio primoran da proda klub zbog politički motivisane odluke britanskih vlasti.
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
SPORT
Amerikanac uništava sve što je stvorio Abramovič – plavi deo Londona poručuje: „Romane, vrati se!“
Kandidati za novog menadžera Čelsija su Maurisio Poćetino, Zinedin Zidan, Marko Silva i Julijan Nagelsman.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala