- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac uništava sve što je stvorio Abramovič – plavi deo Londona poručuje: „Romane, vrati se!“

© POOL / Uđi u bazu fotografijaRoman Abramovič
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
Pratite nas
Čelsi nastavlja da tone pod vođstvom američkog vlasnika Toda Belija koji je preuzeo taj klub pošto je političkom odlukom Roman Abramovič, ruski milijarder, primoran da napusti Englesku.
Vlasnik Tod Beli je doneo odluku da smeni još jednog trenera – otkaz je dobio Grejem Poter nakon što je njegova ekipa poražena od Aston Vile i nalazi se na 11. mestu tabele Premijer lige.
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
SPORT
Nikola promašio pobedu za Zvezdu, a maestralni Savo odbranio čast Partizana
„Želimo da se zahvalimo Grejemu za sve pokušaje i želimo mu dobrobit u budućnosti“, navedeno je u kratkom saopštenju kluba.
Beli, koji se do januara ove godine igrao i uloge sportskog direktora, pošto je prethodno inicirao čitav niz skandaloznih poslovnih poteza pri transferima igrača, uključujući i dovođenje nedokazanog Ukrajinca Mihajla Mudrika za skandaloznih 100 miliona evra, krivca je našao u treneru Poteru.
Čini se i da je Beli na putu da angažuje i novog trenera jer je tržište „eksplodiralo“ – Bajern je otpustio Julijana Nagelsmana, Lester Brendana Rodžersa, a Totenhem Antonija Kontea, što je ostavilo velike mogućnosti za rokade.
Ipak, pre narednog poslovnog poteza pogubljenog Amerikanca, navijači Čelsija prizivaju povratak Abramoviča, koji na društvenim mrežama prizivaju povratak Rusa.
„Otpuštanje Potera nije dovoljno... Mnogo nam nedostaje Abramovič!“
„Najgori Čelsi od vremena kada je na dresovima stajao natpis Komodor, a Stamford Bridž bio daleko od kultnog stadiona. Beli je potrošio više od 600 miliona, a nije stigao ni do pete nekadašnjeg vlasnika Kena Bejtsa. A tek Abramoviča...“
„Od odlaska Abramoviča Čelsi je izgubio kompas. Nadamo se da mogu da sastave novi projekat, a ne samo da troše na igrače i trenere“.
„Neki su govorili da je Beli imao ozbiljan projekat i da neće biti kao Abramovič...“
Ozbiljan haos se dešava u plavom delu Londona i čini se da samo jedan čovek može da vrati sve na pravo mesto. Ali, nije izvesno da će posle načina na koji je proteran iz Engleske to i učiniti.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala