- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikola promašio pobedu za Zvezdu, a maestralni Savo odbranio čast Partizana

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
Pratite nas
Završen je preliminarni turnir juniorskih košarkaških ekipa za plasman na završno takmičenje i to pobedom ekipe Mege koja je savladala Crvenu zvezdu u finalu, dok je u borbi za sedmo mesto Partizan bio bolji od Venecije.
Spektakularno finale između Mege i Zvezde je okončalo turnir, ekipa trenera Dragoljuba Avramovića je uspela da trijumfuje posle produžetka rezultatom 80:79, iako se u finišu regularnog dela meča našla na ivici poraza.
Pobedu Zvezdi je mogao da donese sjajni Nikola Topić, momak koji je obeležio ceo turnir fantastičnim partijama, ali je promašio odlučujuće slobodno bacanje.
U finišu dodatnih pet minuta Zvezda je imala napad za pobedu, ali je usledio promašaj pa je pobeda otišla na račun tima Mege.
Sa druge strane, Partizan, koji se ne može pohvaliti dobrim partijama, izbegao je katastrofu i poslednju poziciju zahvaljujući maetralnom Savi Drezgiću koji je uz 27 poena imao 12 skokova i deset asistencija za tripl-dabl učinak.
Drezgić je vodio Partizan do pobede nad ekipom Venecije rezultatom 87:79, a odličan je bio i mladi Stefan Plisnić sa 22 poena i šest skokova.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala