- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak i Danil četiri godine čekaju susret – a Rus preti: Već sam ga jednom pobedio

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, vraća se na teren posle mesec dana na Mastersu u Monte Karlu, a posle velikog broja otkaza na tom turniru će mu najveći rival biti Danil Medvedev koji stiže u Kneževinu posle trofeja u Majamiju. Ruski as u svojoj karijeri nema titulu na šljaci, međutim u neverovatnoj je formi i nagoveštava iznenađenja.
Zbog zabrane ulaska nevakcinisanim strancima u Sjedinjene Američke Države, Novak Đoković morao je da propusti Masterse u Indijan Velsu i Majamiju, a njegovo odsustvo najbolje su iskoristili Karlos Alkaras i Danil Medvedev.
Španac je slavio u Indijan Velsu baš protiv ruskog asa, da bi Medvedev potom podigao pehar u Majamiju gde je pokazao strašnu formu sa kojom odlazi u Monte Karlo. Međutim, veliko je pitanje koliko ćemo formu ruskog tenisera moći da vidimo u Kneževini jer je poznato da šljaka nije podloga na kojoj on voli da igra.
Poslednje finale na šljaci igrao je još 2019. godine u Barseloni, ali ipak pred Masters u Monte Karlu Medvedev ima samopouzdanja i konačno želi da zablista na toj podlozi. Ruskom asu najveća pretnja biće Novak koji na trofej na ovom turniru čeka od 2015. godine, a ove sezone biće prvi favorit s obzirom da su učešće otkazali Karlos Alkaras i Rafael Nadal.
Danil se ne boji Novaka, nedavno ga je pobedio u Dubaiju, a motivaciju mu daje i pobeda iz 2019. godine kada je srpskog asa eliminisao u četvrtfinalu Monte Karla, posle čega nisu ni igrali na šljaci.
„Znam da mogu da odigram dobro i na šljaci. Novaka sam jednom pobedio baš na toj podlozi. Zapravo, te 2019. godine dobio sam u Monte Karlu i Novaka i Cicipasa, dakle dvojicu na istom turniru. To je prilično veliko dostignuće na šljaci“, rekao je Medvedev pred početak Mastersa u Kneževini.
Bivši broj jedan svestan je da će mu na šljaci biti teže koliko god dobro igra, međutim Danil ima želju da promeni svoju ne tako uspešnu istoriju na toj podlozi.
„Na tvrdoj podlozi poput ove u Majamiju dešavalo mi se da imam osećaj da nisam igrao najbolji tenis, ali sam uspevao da pobedim. Šljaka je teža za mene, ako tamo nisam igrao najbolje, lakše sam gubio mečeve. Tako da se nadam da ću biti na najboljem nivou u sezoni turnira na šljaci“, rekao je Medvedev.
Prethodne sezone Danil je na šljaci uspeo da stigne do četvrtog kola Rolan Garosa, a prethodno je eliminisan u drugom kolu na turniru 250 serije od veterana Rišara Gaskea. Godinu dana ranije ruski as plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske što mu je na tom turniru ujedno i najveći uspeh.
Sa ogromnom željom će i Novak i Danil igrati u Kneževini, ali će Novak psihološki biti u prednosti jer igra na šljaci na kojoj je tokom karijere osvojio 18 titula. Srpski as biće prvi nosilac dok je Rus treći.
U prethodnih 14 međusobnih duela Novak je slavio devet puta, dok je Rus upisao pet pobeda, međutim na šljaci su se sreli samo jednom i to te čuvene 2019. kada je Medvedev savladao Đokovića.
Pune četiri godine najbolji teniser sveta i Rus koji je takođe bio na toj poziciji nisu odmerili snage na šljaci, pa će zbog toga njihov potencijalni susret u Monte Karlu biti posebno primamljiv.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Novak Đoković, Euzebio, Eštoril - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Zviždali su Novaku zbog „crvenog“ – on je pronašao rešenje i u dresu Srbije dobio pehar od legende
Petra Kvitova, češka teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Petra razočarala – i trebalo bi da nauči lekciju od Novaka /video/
Novak Đoković i Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Četiri otkaza u Kneževini pomogla Srbima – Novaku otvoren put ka tituli, raduje se i Laslo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala