- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Četiri otkaza u Kneževini pomogla Srbima – Novaku otvoren put ka tituli, raduje se i Laslo

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković i Laslo Đere
Novak Đoković i Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
Pratite nas
Posle Rafaela Nadala i Karlosa Alkarasa od Mastersa u Monte Karlu odustali su i Feliks Ože-Alijasim kao i Pablo Karenjno Busta. Osim što će Novak Đoković imati otvoren put ka tituli, zbog otkaza ova četiri tenisera u glavnom žrebu našao se i Laslo Đere, srpski teniser.
Pravu noćnu moru doživeli su organizatori Mastersa u Monte Karlu jer su čak četvorica tenisera iz Top 20 otkazala učešće zbog povreda. Iako će na turniru gledaoci imati privilegiju da gledaju Novaka Đokovića, Danila Medvedeva kao i prošlogodišnjeg šampiona Stefanosa Cicipasa, nema sumnje da će izostanak tri Španca i Kanađanina biti veliki gubitak.
Novak Đoković stigao je u Monte Karlo posle pauze od mesec dana jer nije mogao da igra na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, a nema sumnje da će mu put do trofeja biti lakši jer je znatno manji broj teških rivala nego što je očekivao.
Još jedan srpski teniser imao je korist od odustajanja Alkarasa, Nadala, Alijasima i konkretno Karenja Buste. Laslo Đere upao je u glavni žreb Monte Karla tako da će Srbija imati još jednog predstavnika.
Nosioci u Monte Karlu posle brojnih odustajanja biće: Novak Đoković, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Kasper Rud, Andrej Rubljov, Holger Rune, Janik Siner, Tejlor Fric.
Novak je prošle godine eliminisan u drugom kolu turnira u Kneževini od Alehandra Davidoviča Fokine, a poslednji trofej osvojio je još 2015. godine.
Ne samo da će imati lakši put jer je Alkaras bio u strašnoj formi, već je mladi Španac Novaku obezbedio i duži ostanak na prvom mestu. Đoković i Alkaras ne brane veliki broj bodova u Monte Karlu tako da bi njihov susret označio diretknu borbu za prvo mesto do koje neće doći.
Uz Medvedeva i Cicipasa Novak bi potencijalno mogao da ima još neku minu, a jedna od njih je Janik Siner koji igra fantastično u poslednje vreme. Međutim, najboljem teniseru sveta ide u korist to što je u prethodnom periodu odmorio, jer koliko god su pomenuti teniseri u formi ili ne, oni su i premoreni zbog velikog broja turnira od početka godine.
Srpski as biće slobodan u prvom kolu kao i svi nosioci, a turnir se održava od desetog do 16. aprila.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Ana Kalinska - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Po diktatu politike – još jedan nesportski potez Ukrajinke /video/
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Danilov „hladan tuš“ za izjednačenje sa Nemcem – ruski zid je potpuno drugačiji od svih
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Monte Karlo bez Nadala i Alkarasa!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala