- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Danilov „hladan tuš“ za izjednačenje sa Nemcem – ruski zid je potpuno drugačiji od svih

© AP Photo / Wilfredo LeeDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, nije dobro otvorio sezonu zbog čega je pred turnir u Roterdamu bio jako nesiguran što je otkrio Žil Servara, njegov trener. Međutim, Servara je već tada video da će se Rus vratiti u formu, a to se i dogodilo je jer je Medvedev postao teniser sa najviše titula među igračima rođenim posle 1990. godine.
Kada je u Adelejdu eliminisan od strane Novaka Đokovića, Danil Medvedev nije pokazao svoj najbolji tenis, što je dokazao i na Australijan openu gde je poražen već u trećem kolu zbog čega je izgubio veliki broj poena.
Rana eliminacija uticala je n psihu ruskog tenisera koji nikako nije uspevao da pronađe formu u kojoj je bio kao prvi reket sveta. Međutim, kao da je Danilu upravo trebao poraz u Australiji kako bi doživeo „hladan tuš“. Iako sam nije shvatao da je pred turnir u Roterdamu napredovao, to je video Žil Servara.

„Konačno je nešto kliknulo neposredno pre Roterdama. Sećam se da su tri dana koja smo proveli u Roterdamu trenirajući bila veoma naporna. Posle Australijan opena, tokom dve nedelje treninga kod kuće, sve do nekoliko dana pred Roterdam, Danil je bio prilično nervozan i potpuno nesiguran u svoj tenis. Bio sam ubeđen da igra dobro na treningu, ali on to nije osećao“, rekao je Servara posle Danilove titule u Majamiju.

Nije Rus imao samopouzdanja, ali se to na njega pozitivno odrazilo jer je bojažljivo stigao u Roterdam gde je u prvom kolu imao težak meč protiv uvek nezgodnog Alehandra Davidoviča Fokine. Španac je poveo, da bi ruski teniser preokrenuo i tek tada shvatio da se vraća na staro.
Kasnije kao da je sve leglo na svoje mesto, usledili su fantastični mečevi i finale protiv Janika Sinera, a u toj strašnoj formi Danil je otišao u Dohu gde je takođe demonstrirao silu.
Činilo se da će stati na dve uzastopne titule jer mu se u Dubaiju na putu našao Novak Đoković, ali je Rus eliminisao srpskog asa u polufinalu i protiv Andreja Rubljova izborio treću titulu u nizu.
Poraz u finalu Indijan Velsa nije ga omeo previše, znao je Medvedev da je moralo da dođe do premora, ali je bio izuzetno motivisan u Majamiju gde je igrao u strašnoj formi i stigao do 19. titule u karijeri što je među teniserima njegovih godina pošlo za rukom još samo Aleksandru Zverevu.
Pre turnira u Roterdamu Medvedev je imao 15 titula i bio je treći na listi tenisera rođenih posle 1990. godine sa najvećim brojem trofeja. Međutim, Rusu je bilo potrebno samo dva meseca da se popne na prvo mesto koje sada deli sa Nemcem.
Ispod Medvedeva i Zvereva nalazi se Dominik Tim sa 17 trofeja, Ruboljv sa 12, dok Stefanos Cicipas i Kasper Rud imaju po devet. Samo jednu manje imaju Grigor Dimitrov i Karlos Alkaras, dok su po sedam osvojili Janik Siner, Nik Kirjos, Mateo Beretini, Pablo Karenjo Busta, Aleks De Minor.
Razlog „eksplozije“ Medvedeva u prvom delu sezone krije se u tome što je drugačiji teniser od ostalih smatra njegov trener.
„Kompletan je teniser, drugačiji od svih ostalih. Ponekad njegovi udarci imaju moć, ponekad nemaju. Nepredvidiv je, protivnik može da očekuje nešto, a da dobije nešto sasvim drugo. Ponekad očekujete duboku loptu, umesto toga dobijete kratku. On je kao zid, vraća vam svaku loptu, malo promašuje. Dobro servira, mnogo trči. U stanju je da pronađe rešenje za svaki problem. Izvanredan je borac, uvek želi da pobedi. Kombinacija svega ovoga čini ga igračem sa kojim je teško izaći na kraj“ , zaključio je Servara.
Pored Novaka Đokovića koji od početka godine ima procenat uspešnosti od 94 odsto (16 mečeva, 15 pobeda), Medvedev je drugi najuspešniji igrač od početka sezone sa 91 odsto procenta uspešnosti (32 meča, 29 pobeda). Sa pomenutim učinkom Srbin i Rus završili su kao dvojica najboljih tenisera deo sezone na betonu.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Monte Karlo bez Nadala i Alkarasa!
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Niko kao Đoković i Medvedev – čak ni Alkaras
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2023
SPORT
Ultimatum britanskoj Vladi zbog ruskih tenisera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala