- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Petra razočarala – i trebalo bi da nauči lekciju od Novaka /video/

© AP Photo / Thibault CamusPetra Kvitova, češka teniserka
Petra Kvitova, češka teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
Pratite nas
Petra Kvitova, češka teniserka, osvojila je titulu na Mastersu u Majamiju, ali je postupkom posle meča bacila senku na trijumf kada je odbila da potpiše autogram devojčici na tribinama. Kao Grend slem šampionka Kvitova je napravila sramotan potez i trebalo bi da pogleda kako se Novak Đoković ophodi prema navijačima koje se uvek trudi da ispoštuje.
Sjajan turnir odigrala je Petra Kvitova u Majamiju, a formu je krunisala titulom koju je osvojila posle pobede nad maestralnom Jelenom Ribakinom. Međutim, posle meča mnogi bi rekli da taj trofej nije zaslužila.
Ne zbog tenisa koji je bio na vrhunskom nivou, već zbog ponašanja odmah po završetku meča kada je prišla do svoje lože da se pozdravi sa članovima tima. U tom trenutku tu se našla devojčica koja je želela da dobije autogram od dvostruke Grend slem šampionke, ali je trener Kvitove nju odgurnuo dok Čehinja nije marila za to već je nastavila da se smeje i da slavi.
Malo je reći da je prizor bio tužan. Kvitova koja važi za veliku šampionku pokazala je da ne može da odvoji sekundu koliko bi joj trebalo za jedan potpis. Jasno je da se proslavljena češka teniserka nije ugledala na kolege šampione poput Novaka Đokovića koji posle svake pobede, a pogotovo posle osvajanja trofeja zna da po ceo sat ostane ispred stadiona i deli autograme, a ne govorimo o tome koliko se trudi da ispoštuje decu sa tribina od koje neko uvek dobije neki suvenir.
„Ne, nije važna pobeda, moraš takođe da odradiš drugi deo posla i da voliš decu koja vole tebe, uvek“, napisala je ispod snimka iz Majamija na društvenoj mreži Andrea Piskariju, rumunska teniserka koja je verna obožavateljka Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta.
Koliko god je potez Kvitove bio iznenađenje, u neku ruku je možda i očekivan kada de uzme u obzir da ne zna da pruži podršku ni kolegama. Kada je Vimbldon doneo odluku da ukine zabranu Rusima i Belorusima, jedna od prvih žalbi stigla je sa adrese češke teniserke.
„Razumem da je Vimbldon prošao kroz težak period prošle godine kada se turnir nije bodovao jer je Rusima i Belorusima zabranjeno da igraju. Mislim da im ne treba dozvoliti ni ove godine. Iskreno, ne mislim da im treba dozvoliti da igraju ni na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu. Ovde sam malo na strani Ukrajine“, rekla je Kvitova kojoj ruske i beloruske kolege ništa loše nisu uradile da bi je izazvale da govori na ovakav način.
Sa druge strane, jedna od reakcija stigla je i od organizacije PTPA koju je osnovao Novak Đoković, koja je objasnila da podržava odluku Vimbldona jer svi sportisti treba da imaju jednaka prava. Još jedna lekcija koju bi Kvitova trebalo da nauči od srpskog asa.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Danilov „hladan tuš“ za izjednačenje sa Nemcem – ruski zid je potpuno drugačiji od svih
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Monte Karlo bez Nadala i Alkarasa!
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Niko kao Đoković i Medvedev – čak ni Alkaras
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala