- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vapaj Beloruskinje: „Toliko mržnje, a nisam ih ja povredila“

© AP Photo / Dita AlangkaraArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
Pratite nas
Snažna beloruska teniserka Arina Sabalenka, koja je pala u dramatičnom finalu Indijan Velsa pred Jelenom Ribakinom, pričala je pred start Mastersa u Majamiju, o odnosu koji ima sa ukrajinskim teniserkamam poručivši da se u svlačionici oseća mržnja zbog svega što se dešava u prethodnih godinu dana između Rusije i Ukrajine.
Poznato je da ruski i beloruski sportisti trpe teror i da su „žigosani“ zbog specijalne operacije koju Rusija vodi u Ukrajini. Iako bi sport trebalo da ostane čist i netaknut, jer je mešanje politike u sport strogo zabranjeno, jasno je da to nije slučaj.
Sabalenka je jedna od onih koji moraju da se bore protiv rivala i nose sa strahovitim pritiskom i osudama, pa je javno progovorila o tome po završetku Indijan Velsa.
„Bilo je izuzetno teško. Nikada se nisam susrela sa toliko mržnje u svlačionici“, rekla je Sabalenka, dodajući da očigledno postoji tenzija između nje i ukrajinskih tenisera.
Ipak, Arina je bila izuetno iskrena, otvorena, poštena, poručivši da nije bilo svađe između nje i rivalki iz Ukrajine, ali...
„Vodili smo čudne razgovore. Ne sa devojkama, nego sa članovima njihovih timova. Zaista je to bilo teško vreme, sada je malo bolje“, nastavila je Arina.
Sabalenka je na Mastersu u Indijan Velsu trebalo da igra protiv Ukrajinke Lesije Curenko, ali se ona povukla s turnira uz obrazloženje da ima „napad panike“. Navodno, pred Ukrajinkom se pravdao generalni direktor VTA Stiv Sajmon, pokušavajući da opravda činjenicu da Rusi i Belorusi nisu zabranjeni na turniru.
„Shvatila sam da to nije moja greška, da ih nisam ja povredila. Jasno je i sigurna sam da ni drugi ruski i beloruski sportisti nisu ništa uradili Ukrajincima. To su sve emocije i moram da naučim da ih kontrolišem, da se fokusiram na sebe. S druge strane, ne mogu da kontrolišem na emocije drugih“, zaključila je Beloruskinja.
Koliko je pozitivan i interesantan lik, Arbina je najbolje pokazala posle finala Indijan Velsa, gde je tokom pobedničkog govora Ribakine, bila nasmejana, otela je čak Kazahstanki mikrofon i u šaljivom tonu poslala poruku, što je oduševilo publiku.
Pogledajte emisiju Sputnjik sport u kojoj je tema bio pad Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste.
Karlos Alkaras i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
SPORT
Srbi i Rusi na zadatku u Americi – ko može da vrati Novaka na prvo mesto?
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
SPORT
Španac preuzeo tron – pa pokazao da je šampion: Želeo sam da igram protiv Novaka
Novak Đoković i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
SPORT
Zvanično: Đoković i Rubljov zvezde spektakla u Banjaluci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala