- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi i Rusi na zadatku u Americi – ko može da vrati Novaka na prvo mesto?

© AP Photo / Kirsty WigglesworthKarlos Alkaras i Danil Medvedev
Karlos Alkaras i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
Pratite nas
Novak Đoković će morati da propusti i Masters u Majamiju, a na tom mestu Karlos Alkaras pokušaće da dođe do druge uzastupne titule koja bi ga učvrstila na prvom mestu. Na tom putu potencijalno mogu da mu se nađu Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere, srpski teniseri, dok je moguće i novo finale protiv Danila Medvedeva.
„Sanšajn dabl“ osvojilo je samo sedam tenisera u istoriji belog sporta uključujući Novaka Đokovića, a Karlos Alkaras potrudiće se da bude osmi igrač kojem je to pošlo za rukom.
Termin se koristi za tenisere koji su vezali trofeje u Indijan Velsu i Majamiju, a ukoliko to ove godine uradi Karlos Alkaras može da obezbedi sebi prvo mesto i na nešto duži vremenski period.
Na Mastersu u Majamiju Srbija će imati trojicu predstavnika odnosno Miomira Kecmanovića koji igra kao 29. nosilac, Lasla Đerea i Dušana Lajovića, dok se Filip Krajinović povukao sa turnira.
Srpski teniseri nisu imali previše sreće prilikom žreba pa će Lajović već u prvom kolu odmeriti snage sa Endijem Marijem. Ako Dušan uspe da savlada Britanca, a potom i Maksima Kresija u drugom kolu on će izaći na megdan Alkarasu. Zadatak je težak, ali iznenađenja nikada ne treba otpisati.
Miomir Kecmanović biće slobodan u prvom kolu, dok u drugom čeka pobednika iz meča Ugo Umbert – Gael Monfis. Srpski teniser nije u najboljoj formi, ali upravo je protiv Alkarasa u Majamiju prošle godine odigrao izuzetan meč kada je Špancu uzeo prvi set.
Mogao bi Miša ove godine da bude to srpsko čudo koje će Novaka vratiti na prvo mesto odnosno sprečiti Alkarasa da dođe do trofeja. Kao i Kecmanović i Laslo Đere nalazi se na istoj strani žreba, a njegov prvi rival biće poznat posle kvalifikacija.
Na suprotnoj strani nalazi se Danil Medvedev koji u finalu Indija Velsa protiv Alkarasa nije pružio onoliko koliko se od njega očekivalo, međutim upravo bi Majami mogao da bude savršena prilika za osvetu.
Pored Medvedeva Rusija će u Majamiju moći da se uzda i u Andreja Rubljova kao i Karena Hačanova.
Ukoliko ne osvoji trofej na Mastersu u Majamiju, talentovani Španac može da ostane na prvom mestu, ali će Novak vrlo brzo biti u prilici da se vrati na tron.
Srpski as se vraća na teren u aprilu, igraće najpre na turnirima u Monte Karlu i Banjaluci, a već bi dobrim rezultatom Kneževini ponovo postao svetski broj jedan.
Pogledajte emisiju Sputnjik sport, a tema je ovoga puta bio pad Novaka Đokovića sa ATP trona
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
SPORT
Španac preuzeo tron – pa pokazao da je šampion: Želeo sam da igram protiv Novaka
Novak Đoković i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
SPORT
Zvanično: Đoković i Rubljov zvezde spektakla u Banjaluci
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
SPORT
„Novak najbolji u istoriji, Rafa najteži protivnik“ – Brazilac dao iskrenu procenu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala