- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvanično: Đoković i Rubljov zvezde spektakla u Banjaluci

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković i Andrej Rubljov
Novak Đoković i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
Pratite nas
Najbolji srpski teniser Novak Đoković i Rus Andrej Rubljov potvrdili su učešće na „Srpska openu“ koji će od 16. do 23. aprila biti održan u Banjaluci. Reč je o Srbija openu koji je izmešten sa Dorćola i biće održan u Republici Srpskoj.
Organizatori turnira obavestili su javnost da su Srbin i Rus potvrdili učešće, pa je jasno da sve miriše na reprizu spektakla iz 2022. godine, kada je u Beogradu posle velike borbe Rubljov uspeo da savlada Đokovića pred armijom njegovih navijača.
Na turniru iz Serije 250 naći će se još nekoliko srpskih, ruskih, kao i hrvatskih tenisera.
Uz Đokovića će se za trofej nadmetati i Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Dušan Lajović i Filip Krajinović, dok su od Rusa tu još i Roman Safijulin i Aslan Karacev.
Čast Hrvatske braniće Borna Ćorić, biće tu i Slovak Aleks Molčan kog trenira Novakov bivši trener Marjan Vajda, kao i Holanđanin Talon Grikspor.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik obišao je radove na teniskim terenima u Banjaluci, poručivši da će sve biti govoto i spremno za spektakl sredinom aprila meseca.
„Sva logistika biće u funkciji 5. aprila, što znači da ćemo moći da ugostimo sve tenisere koji dolaze na pripreme nedelju dana ranije. Ponosni smo na najveći sporstki događaj“, izjavio je Milorad Dodik.
Predsednik Republike Srpske je apostrofirao da je "Srpska open" najveći sportski događaj posle Olimpijskih igara održanih u Bosni i Hercegovini.
Što se tiče Novaka Đokovića, on je nedavno na druženju s pripadnicima medija na Dorćolu porčuio da će, ukoliko bude zdrav, učestvovati na pomenutom turniru, nakon što nije uspeo da se nađe na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, zbog zabrane da uđe u SAD kao nevakcinisani stranac.
Trijumf talentovanog Španca Karlosa Alkarasa prouzrokovao je da Novak padne sa trona i završi na drugoj poziciji ATP liste.
Pogledajte emisiju Sputnjik sport, a tema je ovoga puta bio pad Novaka Đokovića sa ATP trona
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
SPORT
„Novak najbolji u istoriji, Rafa najteži protivnik“ – Brazilac dao iskrenu procenu
Jelena Ribakina i Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
SPORT
Tenis je dobio novu „veliku trojku“: Nekada Serena, Marija i Viktorija – sada Jelena, Iga i Arina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala