- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španac preuzeo tron – pa pokazao da je šampion: Želeo sam da igram protiv Novaka

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković i Karlos Alkaras
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
Pratite nas
Karlos Alkaras, španski teniser, pokazuje izuzetan talenat na terenu, ali karakteristike pravog šampiona pokazuje i van njega jer uvek ima lepe reči za svoje rivale. Titulom u Indijan Velsu domogao se prvog mesta, ali je objasnio da mu je žao što nije igrao protiv Novaka Đokovića i da bi srpskog asa voleo da sretne na svom turniru.
Neočekivano je brzo i lako Karlos Alkaras savladao Danila Medvedeva u finalu Mastersa u Indijan Velsu i tako dospeo na lidersku poziciju i sa trona sklonio Novaka Đokovića. Međutim, talentovani momak iz Mursije voleo bih da je do trofeja došao posle pobede upravo nad srpskim teniserom.
„Sjajan je osećaj, za mene je to opet ostvarenje sna. Biti ispred velikih igrača poput Novaka za mene je neverovatno osećanje. Novak je jedan od najboljih na svetu, to je očigledno. Uvek kažem da moraš da pobediš najbolje ako želiš da budeš najbolji. Zaista sam želeo da igram protiv Novaka opet. Nedostaje nam na turu i nadam se da će se brzo vratiti“, rekao je Alkaras odmah posle pobede.
U intervjuu za „Njujork Tajms“ Alkaras je objasnio da kao teniser smatra da bi jedan od najboljih igrača trebalo da igra na svakom turniru, a lično on voleo bih da uvek može da popriča sa Novakom i podeli sa njim svlačionicu.
„Vidite, ja sam teniser, ali i veliki ljubitelj ovog sporta, tako da razumem da je veoma važno imati najboljeg na planeti na svim događajima. Niko ne želi da vidi velike tenisere kako propuštaju mečeve. Voleo bih da Đoković bude na svakom turniru, da delim svlačionicu sa njim, iskustva, učim od njega i redovno igram protiv njega“, rekao je Alkaras, trenutno prvi reket sveta.
Lidersku poziciju talentovani Španac može da zadrži ako mu pođe za rukom da odbrani trofej sa Mastersa u Majamiju jer Novaku sada beži za samo 260 bodova.
Alkaras je trenutno u strašnoj formi čime je pokazao još jednu osobinu velikog šampiona jer je tek nedavno uspeo da se oporavi od povrede koja ga je odvojila od Australijan opena.
Pogledajte emisiju Sputnjik sport, a tema je ovoga puta bio pad Novaka Đokovića sa ATP trona
Novak Đoković i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
SPORT
Zvanično: Đoković i Rubljov zvezde spektakla u Banjaluci
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
SPORT
„Novak najbolji u istoriji, Rafa najteži protivnik“ – Brazilac dao iskrenu procenu
Jelena Ribakina i Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
SPORT
Tenis je dobio novu „veliku trojku“: Nekada Serena, Marija i Viktorija – sada Jelena, Iga i Arina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala