- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španija je kaparisala srpskog sina, ali je Piksi najavio borbu: „Nećemo se predati“

© AFP 2023 / JACK TAYLORStefan Bajčetić
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, poručio je da i dalje nije izgubljena bitka za talentovanog vezistu Liverpula Stefana Bajčetića koji se našao na spisku mlade reprezentacije Španije za predstojeće aktivnosti. Povreda momka rođenog u Vigu, čiji je otac Srđan Bajčetić Srbin i igrao je za Zvezdu, odložila je njegov debi.
Srbija je u prethodnim nedeljama izvojevala dve velike pobede i dva srpska sina je uvrstila pod svoju fudbalsku zastavu. Lazar Samardžić je pre Nemačke izabrao Orlove, dok je golman Vladan Kovačević koji je igrao za Bosnu i Hercegovinu takođe izabrao da se stavi na raspolaganje Piksiju.
Ipak, treća, možda i najvažnija bitka i dalje je u toku. Iako su mnogi u jednom trenutku pomislili da je gotovo, kada se Stefan Bajčetić našao na spisku selektora mlade reprezentacije „crvene furije“ Santija Denije, povreda je bila jača.
Španija je kaparisala srpskog sina, ali je Piksi najavio borbu: „Nećemo se predati“83
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Crveni alarm u Španiji zbog Stefana i Srbije
To je kupilo vreme Srbiji da i dalje ostane u igri za Bajčetića juniora koji bi bio veliko pojačanje za sredinu terena. Španci su u pol-poziciji, ali ništa još nije izgubljeno.
Sve to potvrđuju i reči selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji je na okupljanju nacionalnog tima u Kući fudbala u Staroj Pazovi za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i mečeve sa Litvanijom (24. mart) i Crnom Gorom u Podgorici (tri dana kasnije) rekao da nada postoji.
„Što se tiče Bajčetića, radi se o klincu od 18 godina. On jeste talenat, on jeste igrač koji puno obećava. Znate celu istoriju, on je rođen tamo. Majka je Španjolka, otac je naš. Srđan Bajčetić. Obavio sam razgovor naravno, ono što je da kažem važno, mislim da on nije spreman u ovom momentu da igra ni za Španiju, ni za Srbiju. To je neko moje mišljenje. Previše je to mnogo brzo došlo na njegova leđa. A, evo čujem sada i da se povredio i baš šteta što neće igrati do kraja sezone. Videćemo kakva će odluka biti, nećemo se predati po tom pitanju, ali nikoga nećemo ubeđivati ili vršiti pritisak. Na kraju će on da donese odluku da li će igrati za jedne ili za druge“.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija
Dragan Stojković Piksi
Selektor Srbije
Iako je nedavno tek postao punoletan, Stefana na terenu odlikuje neverovatna brzina donošenja odluka. Može da igra na pozicijama zadnjeg i centralnog veznog, odličan je u tranziciji i brzom prenošenju lopte.
Njegova igra je čista i kreativna, podseća na Ćavija i Inijestu iz vremena dok su u tandemu žarili i palili u dresu Barslelone i nema dileme da bi takav biser mogao da bude zalog za budućnost srpskog reprezentativnog fudbala.
Utakmica je u toku, Španija je favorit, ali vreme radi za Srbiju...
Gost emisije „Miljanov korner“ bio je fudbalski trener Miodrag Martać.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
SPORT
Piksi o Mitrovićevom „pomračenju“: Pričaćemo, doza respekta mora da postoji
Marko Dmitrović - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
SPORT
Dmitrović se zahvalio i oprostio od dresa Srbije
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
SPORT
Piksi se izvinio naciji, pričao o Džajiću, Lazaru, Crnogorcima...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala