- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najbolja teniserka sveta primenila Nadalov recept i ponizila Jelenu: „Izgubila sam zbog povrede“

© AP Photo / Mark BakerJelena Ribakina – Iga Švjontek
Jelena Ribakina – Iga Švjontek - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
Pratite nas
Iga Švjontek, poljska teniserka, poražena je u polufinalu Indijan Velsa od Jelene Ribakine, a posle meča nije hvalila protivnicu već se fokusirala na to da je zbog povrede izgubila meč. Poljakinja je podsetila na Rafaela Nadala koji je imao iste komentare posle poraza, a to nije veliko iznenađenje jer je Iga govorila o tome da se ugleda na Španca.
Kada je Iga Švjontek po prvi put 2021. godine osvojila Rolan Garos, govorila je o tome da joj je veliki uzor tokom karijere Rafael Nadal, najsupešniji teniser na pariskoj šljaci u istoriji belog sporta.
Međutim, čini se da je Iga i previše počela da se vodi pojedinim Nadalovim načelima pa se tako našla na meti kritika posle poraza u polufinalu Indijan Velsa od Jelene Ribakine koja igra fantastičan turnir.
„Iskreno, više je bilo do mene i mojih grešaka, takođe ne osećam se sto odsto spremno. Dala sam sve, ali Elena je bila bolja igračica. Nažalost, osećam nelagodnost i bol u rebrima i bilo mi je teško da se takmičim na svom najvišem nivou. Konsultovaću se sa svojim timom i svakako ću ove naredne dane iskoristiti za oporavak. Vidimo se uskoro!“, rekla je Švjontek posle meča.
Na društvenim mrežama odmah su eksplodirali komentari koji su aludirali na to da se Iga ponaša identično kao Nadal koji je često izgovore za poraze tražio u povredama i svojim greškama, a retko u dobroj igri protivnika.
Posebnu ljutnju prva teniserka sveta izazvala je jer se i dalje nalazi na spisku učesnica za Masters u Majamiju što ukazuje na to da njena povreda možda nije ozbiljnije prirode.
Švjontek je ovih dana veoma zastupljena medijima, ali ne samo zbog Indijan Velsa već zbog komentara. Oštro je kritikovala Anastasju Potapovu zbog nošenja dresa Spartaka, da bi se oglasila i povodom izjave Lesije Curenko koja je doživela „napad panike“ zbog Arina Sabalenke, beloruske teniserke.
Poljakinja je jasno stala na stranu onih koji su bez razloga osudili njene ruske i beloruske koleginice, pa je jasno da joj Jelena Ribakina, rođena Moskovljanka, nije omiljena protivnica.
Ribakina je međutim uprkos svemu pokazala da je sjajna teniserka, a Igu Švjontek je pobedila već drugi put ove sezone.
Gost emisije Miljanov korner bio je Miodrag Martać.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
SPORT
Ukrajinka napala Beloruskinju – Arina konačno odgovorila: Nisam uradila ništa loše
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
SPORT
Amerika osuđena da gleda dominaciju strašne Jelene i Beloruskinje
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
Nova rampa za Novaka iz Amerike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala