- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ukrajinka napala Beloruskinju – Arina konačno odgovorila: Nisam uradila ništa loše

© AP Photo / Dita AlangkaraArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
Pratite nas
Arina Sabalenka, beloruska teniserka, bila je upitana posle pobede nad Marijom Sakari u Indijan Velsu, za komentar povodom izjave Lesije Curenko, ukrajinske teniser, koja je rekla da je zbog Beloruskinje doživela „napad panike“. Sabalenka je pojasnila da ni ona, a ni ostale njene kolege iz Rusije i Belorusije nisu ništa uradili Ukrajincima.
Velika bura podigla se posle komentara Lesije Curenko koja je predala Arini Sabalenki u drugom kolu Indijan Velsa jer je osetila „napad panike“ zbog igranja protiv Beloruskinje.
Posle plasmana u finale ovog Mastersa Sabalenka je komentarisala izjavu Curenko.
„Pa, čuj, niko ne može da kontroliše emocije drugih, znaš. I mislim da VTA daje sve od sebe da to nekako kontroliše. Da, naravno da je velika napetost među nama. Ali ja znam da nisam učinila ništa loše Ukrajini, ni ja, ni ruski sportisti, ni beloruski sportisti, niko od nas nije uradio nešto loše. Čak i neki od nas vole da pomažu“, rekla je Sabalenka.
Beloruska teniserka istakla je da misli da Curenko nije predala meč zbog paničnog napada već je za to bilo više razloga. Takođe, Sabalenka je otkrila da se već suočavala sa velikim pritiskom i negativnim pričama o sebi koje su dolazile od trenera Nikite Vlasova.
„Mislim da postoji nešto više kada je reč o njenom povlačenju. Imala sam zaista tešku situaciju prošle godine sa njenim trenerom zbog njegovog ponašanja prema meni. Tako da mislim da je taj tip izvršio toliki pritisak na nju, i zato se to dogodilo“, veruje Sabalenka.
Beloruska teniserka nije jedina koja se prethodnih dana susreće sa velikim pritiskom zbog svog porekla. Anastasja Potapova, ruska teniserka, dobila je oštro upozorenje od VTA jer je na meč stigla u dresu Spartaka.
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
SPORT
Amerika osuđena da gleda dominaciju strašne Jelene i Beloruskinje
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
Nova rampa za Novaka iz Amerike
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
Jelena iz Moskve donela istoriju Kazahstanu – tri Grend slem šampionke jure krunu u Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala