- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika osuđena da gleda dominaciju strašne Jelene i Beloruskinje

© AP Photo / Ng Han GuanJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
Pratite nas
Kazahstanka ruskog porekla Jelena Ribakina plasirala se u finale Mastersa Indijan Vels, nakon što je neverovatno lako pobedila prvu teniserku sveta Igu Švjontek - 6:2, 6:2 u meču koji je trajao 67 minuta. U borbi za trofej imaće Arinu Sabalenku iz Belorusije.
Gde je sretne, tu je pobedi! Tako bi se najkraće mogla opisati dominacija Jelene Ribakine u sudarima sa Poljakinjom. Treći uzastopni meč rešila je u svoju korist, a drugi od početka godine. Posle skalpa na prvom Grend slemu u sezoni – Australijan openu u osmini finala, sada je svrgnula s trona u Indijan Velsu.
Iako Švjontek protiv ostalih teniserki deluje impresivno i nepobedivo, to ne važi za dvoboje sa Ribakinom.
Samo četiri gema ovoga puta prepustila je teniserka koja se takmiči pod zastavom Kazahstana, a rođena je u Moskvi.
Iako je Iga Švjontek, kao prva na VTA listi bila apsolutni favorit, bar prema prognozama svetskih kladionica, Jelena je pokazala da je prava noćna mora za Poljakinju.
U ranoj fazi polufinalnog susreta došla je do brejka, zatim povela i sa 3:0 u gemovima. Jelena nije dozvolila protivnici da je ozbiljnije ugrozi u bilo kom trenutku, pa je prvi set okončala drugim brejkom i potvrdom sile - 6:2.
Situacija iz prvog preslikala se i na drugi set, gde je posle nešto duže od pola sata borbe rezultat bio 5:0 uz nova dva brejka Ribakine.
Uspela je Iga da se konsoliduje, da osvoji prvi gem, zatim i da "ukrade servis" moćnoj Jeleni 5:2, ali je već u narednom gemu ponovo dopustila da izgubi sopstveni servis, što je značilo i plasman Ribakine u finale Mastersa u Indijan Velsu, gde je čeka Arina Sabalenka.
Beloruskinja, inače drugi reket planete, eliminisala je u drugom polufinalu u Americi Grkinju Sakari, takođe bez većih problema - 6:2, 6:3.
Jasno je da je Amerika najmanje želela da se u finalu nađu teniserka poreklom iz Moskve i Beloruskinja koja igra fantastično ove sezone.
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
Jelena iz Moskve donela istoriju Kazahstanu – tri Grend slem šampionke jure krunu u Americi
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
Nova rampa za Novaka iz Amerike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala