- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nova rampa za Novaka iz Amerike

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, neće nastupati na Mastersu u Majamiju zbog zabrane ulaska u Sjedinjene Američke Države nevakcinisanim strancima.
Džejms Blejk, direktor turnira u Majamiju, potvrdio je da Novak Đoković ne može da igra na tom Mastersu iako su organizatori vršili pritisak da vlasti daju izuzeće srpskom asu.
„Pokušali smo sve da Novaku Đokoviću bude dozvoljeno da uđe sa izuzećem, ali to se nije dogodilo. Očigledno je da smo jedan od najvećih turnira i da bismo voleli da na njemu imamo sve najbolje igrače sveta. Uradili smo što se moglo. Pokušavali smo da razgovaramo sa vladom, ali ta odluka nije bila u našim rukama“, rekao je Blejk.
Ron Desantis, senator sa Floride, pokušao je pred turnir u Majamiju da izvrši pritisak na Džozefa Bajdena kako bi Novak mogao da igra, međutim, kao što se i pretpostavljalo nije bilo promene odluke. Nevakcinisani stranci u Ameriku će moći da uđu najverovatnije od 11. maja.
Titulu na Mastersu u Majamiju brani Karlos Alkaras, dok će se Novak na teren vratiti u aprilu na Mastersu u Monte Karlu kada počinje sezonu na šljaci.
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
Jelena iz Moskve donela istoriju Kazahstanu – tri Grend slem šampionke jure krunu u Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala