- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jelena iz Moskve donela istoriju Kazahstanu – tri Grend slem šampionke jure krunu u Americi

© AP Photo / Aaron FavilaJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
Pratite nas
Masters u Indijan Velsu u konkurenciji dama nije doneo previše iznenađenja, a u polufinalima našle su se čak tri Grend slem šampionke. Pravi spektakl očekuje se od meča Jelene Ribakine i Ige Švjontek, ali ništa manje uzbudljiv duel neće biti ni susret Arine Sabalenke i Marije Sakari.
Ženski tenis navikao je njegove ljubitelje na česta iznenađenja, međutim u Indijan Velsu favoritkinje su se potrudile da opravdaju ulogu pa će tako završnica doneti fantastičan tenis.
Maestralna Iga Švjontek brani titulu, ali će pre nego što stigne do brobe za novu morati da preskoči možda i najtežu moguću prepreku u ovom trenutku. Jelena Ribakina je Poljakinju ove sezone uspela da eliminiše u osmini finala Australijan opena posle čega je stigla i do finala na prvog Grend slemu u godini.
Teniserka ruskog porekla u polufinale Indijan Velsa plasirala se posle fenomenalnog meča i pobede nad Karolinom Muhovom rezultatom 7:6:2:6, 6:4 i tako postala prva teniserka iz Kazahstana koja će igrati za finale ovog Mastersa.
Dok je Ribakina izgubila samo jedan set na turniru od Muhove, Švjontek je kao furija stigla do polufinala bez izgubljenog seta i zato je jasno da je ovaj meč pravi sudar ženskih titana.
Prve Poljakinje i Kazahstanke na teren će izaći Marija Sakari i Arina Sabalenka, grčka i beloruska teniserka. Iako Sakari nije u svojoj najboljoj formi u Indijan Vels je stigla da brani finale i to je turnir koji joj izuzetno prija, međutim sa druge strane imaće sjajnu Beloruskinju koja je sezonu otvorila titulom na Australijan openu.
Grčka teniserka jedina je od četiri polufinalistkinje koja nema zvanje Grend slem šampionke, a polufinale u Indijan Velsu biće čak deveti susret sa Beloruskinjom. Obe teniserke slavile su po četiri puta, ali je Sakari bila bolja u poslednja tri duela.
Nešto umornija u meč će bez sumnje ući Marija Sakari koja je svaki meč u Indijan Velsu dobila posle trećeg seta, dok je sjajna Arina izgubila samo jedan protiv Barbore Krejičkove.
Teško je reći koja teniserka je favorit u oba polufinala, ali koja god obezbedi mesto u finalu biće to fantastičan meč jer ove četiri dame igraju maestralan tenis.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
Novak je odustao, ali Amerikanci se još bune: „Zemlja je zaglavljena u gluposti“
Stanislas Vavrinka - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
Švajcarac upozorava Novakovog đaka: „Zažaliće jednog dana“
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
„Španski tajfun“ hara Amerikom i korak bliže je Novaku – „Motiviše me“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala