- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda je „ugašena“, a Partizan čeka pakao za „rajsko predvorje“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaški derbi Zvezde i Partizana
Košarkaški derbi Zvezde i Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
Pratite nas
Pet kola pre kraja regulrarnog dela Evrolige u igri su još tri karte za Top 8, za koje se bori čak sedam klubova, među kojima je i Partizan. Crvena zvezde je „ugašena“ u Barseloni i ostala je i matematički bez šansi za plej-of.
Zvezda je bila nadomak senzacije u Kataloniji, ali je na kraju položila oružje pred Barselonom.
Taj poraz označio je kraj nade crveno-belih da mogu do plasmana u Top 8.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
SPORT
Bogdan podesio nišanske sprave za rušenje šampiona, Lejkersi pali uz zvuk sirene

„Mi snosimo najveću odgovornost, jer smo veliki broj utakmica izgubili na neobičan način. Ovo je košmarna sezona, ali se mi još držimo u okvirima ciljeva koje smo zacrtali. Osvojili smo jedan trofej, a pred nama su još dva. Nikada se nismo 'palili' na fajnal-ejt“, rekao je predsednik kluba s Malog Kalemegdana Nebojša Čović, gostujući na RTS-u.

S druge strane, Partizan je posle velike borbe i preokreta uspeo da nokautira aktuelnog prvaka Evrope – Efes usred Istanbula i da ostane u odličnoj poziciji pred vrhunac drame i rasplet u Evroligi koji nas očekuje.
Paklenih pet utakmica koje vode u „rajsko predvorje“, i razigravanje s najboljim ekipama Starog kontinenta.
Već smo pisali o tome da je crno-belom „parnom valjku“ koji s klupe predvodi najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović neophodno da bude na 50 odsto usšepnosti u samoj završnici.
Tada je do kraja bilo jedno kolo više, te je računica bila da od šest utakmica Partizan mora da reši u svoju korist tri. Prvi ispit u grotlu dvorane „Sinan Erden“ uspešno je položen, i sada jedinom srpskom predstavniku koji konkuriše za plej-of Evrolige, preostaje da od narednih pet utakmica ostvari dve pobede.
Partizan je trenutno sedmi na tabeli, ispred njega je Makabi Tel Aviv sa identičnim skorom od 16 pobeda i 13 poraza, dok osmoplasirana Baskonija ima skor 15-14.
Osim tri pomenute ekipe, kandidati za Top 8 i tri mesta u poslednjih pet kola su još: Žalgiris, Valensija, Efes i Virtus Bolonja.
Učenici Željka Obradovića, koji su nedavno u derbiju ABA lige savladali ljutog rivala Crvenu zvezdu i zaseli na čelo regionalnog takmičenja, u narednom kolu Evrolige dočekuju u „Beogradskoj areni“ Olimpijakos (24. mart, 20 časova).
Već tada bi mogli korak bliže da priđu cilju. Posle Grka, Partizan dočekuje Barselonu (28. mart), a dva dana kasnije na noge im stiže još jedan španski gigant – Real Madrid (31. mart).
U pretposlenjem kolu crno-beli idu na noge Monaku, koji je već overio vizu za Top 8, dok je poeldnje kolo rezervisano za akciju pred beogradskom publikom, kada će Partizan ugostiti Panatinaikos, koji je prežaljen.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
Željkove istanbulske vragolije: Koliko daleko može Partizan?
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
SPORT
Jokićeva genijalnost u jednom potezu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala