- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićeva genijalnost u jednom potezu /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
Pratite nas
Denver je posle velike borbe i preokreta pobedio Detroit 119:100, a meč je u svakom smislu obeležio Nikola Jokić i njegova dominacija. U nekoliko navrata se poigravao sa rivalima, koji nisu znali gde se nalaze i upravo je takva situacija bila i u duelu sa Amerikancem Džejmsom Vajsmanom.
Foru sa basketa ispred zgrade prodao je centar Denvera svom rivalu. Nakon što je iz reketa bio neuspešan posle prvog pokušaja, jer je lopta bila kratka, ipak je uspeo prvi da stigne do nje.
Shvatio je da se nalazi u mat poziciji, u sekundi je odlučio da je odbije svom snagom od tablu kako bi se izborio za novi posed i lake poene, na opšte oduševljenje publike.
I upravo je u tom jednom potezu oslikana sva inteligencija koju poseduje skromni Somborac.
Lider Denvera je u više navrata „mučio“ pomenutog Vajsmana kog je u jednoj situaciji zavrteo na čuvenom „somborskom ringišpilu,“ a meč je završio sa 30 poena, 10 skokova i devet asistencija.
Podsetimo, Jokić je zbog četiri vezana poraza Denvera pao na drugo mesto u trci za MVP titulu NBA lige u kojoj trenutno prednjači snažni Kamerunac Džoel Embid.
Embid u martu nije iomao meč ispod 30 poena i to mu je u velikoj meri omogućila da pretekne Nikolu Jokića svega tri nedelje pre kraja trke.
Jokić je u prethodne dve sezone osvajao MVP titulu i jasno je da u mečevima i danima koji dolaze i dalje ima prostora da se stvari vrate na staro, s obzirom na to da je dugo, dugo bio lider u trci za pomenuto individualno priznanje.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
SPORT
Bogdan podesio nišanske sprave za rušenje šampiona, Lejkersi pali uz zvuk sirene
Fakundo Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
Bolni poraz Zvezde u Barseloni: Kampaco bacao magiju – ali bez senzacije u Kataloniji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala