- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Željkove istanbulske vragolije: Koliko daleko može Partizan?

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
Pratite nas
Prisećaju se navijači Partizana aprila 1992. godine kada je Željko Obradović vodio crno-bele do prve i za sada jedine titule prvaka Evrope osvojene protiv Huventuda u Istanbulu. Trideset godina kasnije, Obradović je ponovo na klupi, ponovo hara Istanbulom, pa se svi pitaju - koliko daleko mogu crno-beli?
U 29. kolu Evrolige Partizan je na gostovanju savladao Efes sa 84:97 (23:11, 13:28, 27:24, 20:34) i tako još jednom pokazao da je u naletu. Napravio je veliki skok ka plej-of mestu.
Posle 29 odigranih utakmica Partizan je na skoru 16-13 koliko ima i Makabi iz Tel Aviva, dok je Baskonija osma, a Žalgiris deveti sa skorom 15-14. Fenerbahče je peti sa 17-11, a Barselona četvrta sa 18-10.
Dakle, Partizan ima dobru priliku da se bori u TOP 8 fazi Evrolige, tačnije u četvrtfinalu, ali još ništa nije sigurno,.
Na konferenciji za medije posle utakmice, trener Partizana Željko Obradović je pokazao veliko zadovoljstvo zbog trijumfa nad Efesom.

„Došli smo ovde da igramo protiv tima koji je dvostruki prvak Evrope. Naravno da smo došli da poštovanjem i imali smo na umu da moramo da igramo skoro savršeno, ukoliko želimo da pobedimo. Utakmicu smo počeli veoma „lenjo“, lako su postizali poene, bilo je 23:6. Nekako smo se posle toga probudili i počeli da igramo. Verujem da smo odigrali veoma dobru utakmicu i veoma sam ponosan na svoje igrače, zato što smo pobedili tim koji je evropski šampion i verujem da će se boriti da ostane u što boljem položaju. Verujem da niko ne bi voleo da igra sa njima u plej-ofu. Čestitke Efesu na svemu što radi poslednjih godina, treneru Atamanu i svim igračima i klubu. Konačno, još jednom se zahvaljujem mojim igračima koji su odigrali sjajnu utakmicu“ , rekao je trener Obradović.

Zanimljivo je da pobeda Partizana nad Efesom nije prva u Istanbulu ove sezone, već da je Obradović sa crno-belima nadigrao i Fenerbahče u gostima sa 73:72.
Očigledno je Obradović navikao da sa Partizanom pobeđuje u Istanbulu.
Partizanu slede utakmice u kojima će rešavati pitanje putnika u TOP 8 fazu. Prvo će 24. marta dočekati Olimpijakos, posle četiri dana i Barselonu, a 31. marta Real Madrid. Sedmog aprila Partizan gostuje Monaku, a 14. aprila Panatinaikosu.
Zanimljivo, Olimpijakos, Real, Monako i Barselona su trenutno četiri najbolje rangirana tima u Evroligi, tako da možemo da kažemo da će crno-beli imati najteži mogući posao.
Centar Partizana Matijas Lesor komentarisao je pobedu protiv Efesa i izneo očekivanja pred završnicu sezone.

„Velika pobeda u borbi za plasman u plej-of, moramo da ostanemo fokusirani, još je utakmica pred nama, moramo da završimo posao, zaštitimo domaći teren i videćemo. Sve je u našim rukama. Drugi put ove nedelje smo pronašli način da se vratimo. Pokazali smo karakter i da nikada ne odustajemo. Imamo 5-6 igrača sa 10 ili više poena, što znači da je bila timska pobeda, nismo zavisili od jednog igrača. Čestitke svima“, rekao je Matijas Lesor koji je ubacio 17 poena i tome dodao sedam skokova.

Pred završnicu sezone Partizan drži sve u svojim rukama: ima poziciju koja vodi u plej-of Evrolige i ima dobru šansu, posle dobijenog derbija protiv Crvene zvezde, da obezbedi prvo mesto pred plej-of ABA lige.
Ako crno-beli budu igrali u nastavku Evrolige kao u Istanbulu protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope, onda mogu da se nadaju i velikim stvarima poput fajnal fora.
Sa druge strane, još nisu ni obezbedili plej-of.
Zato ova sezona i jeste toliko zanimljiva.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SPORT
Ponovo radi „somborski ringpšil“ – Jokić prekinuo agoniju i ispunio cilj Denvera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala