- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Danil pravio spektakl pa otkrio – „Ne znam da li ću moći da nastavim“

© AP Photo / Mark J. TerrillDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
Pratite nas
Posle spektakularne pobede u kojoj je pokazao svoje neverovatne teniske veštine Danil Medvedev moraće na snimanje noge, posle čega će znati da li može da nastavi učešće na turniru. Rusija je u Indijan Velsu ostala sa jednim predstavnikom manje jer je Andrej Rubljov izgubio u osmini finala od Kameruna Norija rezultatom 6:2, 6:4.
Susret Danila Medvedeva i Saše Zvereva u osmini finala Indijan Velsa bio je finale pre finala. Ruski as je u fantastičnoj formi, ali Nemac ruskog porekla na sve načine pokušava da se vrati staroj formi posle povrede i zaista daje svoj maksimum.
Proveli su na terenu tri sata, a za to vreme publika je mogla da gleda nestvarno lep tenis, Danilovu raspravu sa sudijom kao i povredu za koju se nada da nije ozbiljnije prirode.
„Verovatno prvi put u životu da mi je fizioterapeut zalepio bandažu. Odlučio sam da pokušam i bio sam iznenađen što je lakše trčati nego hodati... Razumem koliko je to frustrirajuće za protivnika. Ali nisam se pretvarao.. Posle snimanja ću da vidim da li mogu da nastavim”, rekao je Medvedev posle meča.
Ruski teniser nastavio je posle bandažiranja noge tamo gde je stao, a udarci koje je slao Zverevu su nema sumnje neki od najlepših koji su viđeni na turnirima od početka godine.
Danilova svađa sa sudijom zbog lošeg terena uspela je da ostane u drugom planu jer je Rus pokazao da koliko god je temperamentan igra savršen tenis i niko mu ne može ništa kada ima samopouzdanja.

Andrej poražen

Dok je Danil Medvedev i povređen uspeo da slomi otpor Saše Zvereva, Andrej Rubljov pokazao je bledu partiju protiv Kameruna Norija koji je na kraju slavio rezultatom 6:2, 6:4.
Britanski teniser je u odličnoj formi, dok Rubljov ne blista na terenu. Prvi set je počeo je sa tri brejka, dva za Norija jedan za Andreja. Britanski teniser prelomio je u sedmom gemu kada je po treći put oduzeo servis ruskom teniseru.
U drugom setu Rubljov je izgubio još jedan servis gem, a potom nije iskoristio brejk loptu posle čega je Nori napravio novi brejk. Rus je uspeo da vrati samo jedan i to posle spasene meč lopte, ali to je bio njegov maksimum.
Tema prve emisije Sputnjika sporta bila je „Zašto se povukao Nemanja Vidić?“
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
SPORT
Danilov ludi meč u Kaliforniji – Rus se ljutio, povredio, pa srušio Sašu posle tri sata
Ruska teniserka Anastasija Potapova  - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
SPORT
Najbolja teniserka sveta „udarila“ na Ruskinju – bez kolegijalnosti
Lesija Curenko - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
SPORT
Neverovatan izgovor za predaju meča – Ukrajinka dobila „napad panike“ zbog Beloruskinje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala