- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najbolja teniserka sveta „udarila“ na Ruskinju – bez kolegijalnosti

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaRuska teniserka Anastasija Potapova
Ruska teniserka Anastasija Potapova  - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
Pratite nas
Najbolja teniserka sveta, Poljakinja Iga Švjontek, rekla je da je komunicirala sa predstavnicima Ženske teniske asocijacije (VTA) o dolasku Ruskinje Anastasije Potapove na teren u majici Spartaka na turniru u Indijan Velsu (SAD).
Potapova je u nedelju došla na meč trećeg kola VTA 1000 turnira u Indijan Velsu protiv Amerikanke Džesike Pegule u dresu Spartaka iz Moskve, što je izazvalo negodovanje pojedinih navijača na društvenim mrežama.
„Bila sam iznenađena, mislila sam da će Potapova shvatiti da ne pokazuje svoja opredeljenja u ovakvim trenucima. Nisam znala šta će VTA uraditi i kakve će biti posledice takvog ponašanja. Razgovarala sam sa predstavnicima VTA i bila sam uverena uveravanjem da će ovakvih incidenata biti manje. Objasniće igračicama da je ovih dana nemoguće promovisati ruske timove. S druge strane, mislim da je takvo upozorenje trebalo da bude mnogo ranije“, kaže Švjontek.
Ranije je 21-godišnja navijačica Spartaka Potapova već pokazivala crveno-bele simbole na turniru u Dubaiju, što je takođe izazvalo pomešane reakcije među ljubiteljima tenisa. Neki od njih su na društvenim mrežama zahtevali da se Potapova novčano ili diskvalifikuje za ovu akciju.
Sada su neki novinari, takođe iz Poljske, zatražili da se Potapovoj ne dozvoli da igra na Vimbldonu.
Ruskim i beloruskim teniserima je dozvoljeno da učestvuju na turnirima Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) i Ženske teniske asocijacije (VTA) u neutralnom statusu u svim zemljama osim u Velikoj Britaniji.
Videćemo da li će se to promeniti...
Lesija Curenko - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
SPORT
Neverovatan izgovor za predaju meča – Ukrajinka dobila „napad panike“ zbog Beloruskinje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala