- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neverovatan izgovor za predaju meča – Ukrajinka dobila „napad panike“ zbog Beloruskinje

© AFP 2023 / THOMAS SAMSONLesija Curenko
Lesija Curenko - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
Pratite nas
Iz dana u dan stižu neverovatne informacije o ponašanju ukrajinskih teniserki, a čini se da je granicu prešla Lesija Curenko, koja je tvrdila da je dobila „napad panike“ jer je morala da igra protiv Beloruskinje Arine Sabalenke.
Curenko je predala meč trećeg kola Indijan Velsa u kom je bila autsajder kao 95. teniserka sveta, protiv trenutno druge teniserka na VTA listi i sasvim sigurno je da ne bi imala velike šanse protiv osvajačice prethodnog Australijan opena, ali je ipak našla razlog za povlačenje – posve neverovatan.
Curenko je kao zvanični razlog za odustajanje navela „napad panike“, a istovremeno je iznela salvu optužbi na račun direktora VTA Stiva Sajmona.
„Rekao mi je da je protiv rata, ali ako ga podržavaju igrači iz Rusije i Belorusije, onda je to samo njihovo mišljenje i ne treba da me uznemirava“, navela je Curenko.
Podsetimo, nedavno je Marta Kostjuk, takođe ukrajinska teniserka, odbila da se pozdravi sa ruskom teniserkom Varvarom Gračovom posle završenog duela, što je prekršaj za koji su sportisti bili diskvalifikovani i sa Olimpijskih igara.
Marta Kostjuk - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Novakova saradnica ukazala na licemerje – kada su dela na štetu Ruskinje, onda kazne nema


► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala