- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakova saradnica ukazala na licemerje – kada su dela na štetu Ruskinje, onda kazne nema

© AP Photo / Dita AlangkaraMarta Kostjuk
Marta Kostjuk - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
Pratite nas
Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk je ostala bez ikakvih sankcija za nesportski potez kada je odbila da se rukuje sa Ruskinjom Varvarom Gračevom, iako je zbog takvog ponašanja u drugim sportovima kazna bila i diskvalifikacija.
Upravo je na to ukazala Katarina Pijetlović, profesorka sportskog prava i članica savetodavnog odbora organizacije PTPA, koju je osnovao Novak Đoković.
Marta Kostjuk - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Nastavlja se sramota ukrajinske teniserke – pobedila Ruskinju pa odbila da joj priđe /video/
Ona je ukazala na slučaj kada je džudo takmičar iz Egipta suspendovan sa Olimpijskih igara u Riju 2016. godine zbog nesportskog ponašanja u duelu sa izraelskim reprezentativcem Orom Sasonom.
Islam El Šehabi je diskvalifikovan sa turnira jer je odbio da se rukuje sa protivnikom, a Međunarodni olimpijski komitet je žestoko reagovao.
„MOK je zatražio od Olimpijskog komiteta Egipta da se pobrine da u budućnosti svi njihovi sportisti dobiju pravu edukaciju o olimpijskim vrednostima pre nego što se pojave na Olimpijskim igrama“, navedeno je tada.
Olimpijske vrednosti, izgleda, više ne važe ili su suspendovane kada je u pitanju nesportsko ponašanje prema ruskim sportistima, a histerija ide toliko da je čak bivši teniser Aleks Dolgopolov optužio i renomiranog novinara Žozea Morgada.
Morgado je, naime, konstatovao da je Kostjuk odbila da se rukuje sa Gračevom, a Dolgopolov je odmah „konstatovao“ da je Morgado „simpatizer Rusije“, izrazivši nadu da će ruski i beloruski sportisti i dalje biti sankcionisani.
Mešanje politike i sporta ne prestaje, a u svemu najveću štetu trpe – sportisti.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala