- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Danilov ludi meč u Kaliforniji – Rus se ljutio, povredio, pa srušio Sašu posle tri sata

© AP Photo / Mark J. TerrillDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale na Mastersu u Indijan Velsu, nakon što je eliminisao Nemca Aleksandera Zvereva u tri seta - 6:7, 7:6, 7:5 i tako produžio seriju na 17 vezanih pobeda na svim turnirima.
Dugačak prvi set odigrali su stari rivali, više od sat vremena trajala je borba dva majstora, a na kraju je odlučio taj-brejk. Zverev je napravio prvi brejk za 3:1, odmah mu uzvratio Medvedev pa je meč išao lagano ka egalu.
Imao je Nemac lepu priliku da dođe do vođstva u finišu prvog seta kada je vodio sa 6:5, ali je Medvedev na svoj servis spasio tri bejk-lopte (0:40) i zatim vezao pet poena za odzak u taj-brejk.
Tamo su obojica na startu napravili po dva mini-brejka, a prvi set je odlučen posle greške Medvedeva koji je na svoj servis omogućio Zverevu dve set lopte. Prvu je spasio jakim asom, ali je zatim Zverev servirao posle 7:5 i poveo sa 1:0 u setovima.
Gubitak seta teško je pao Medvedevu koji je vikao na glavnog sudiju i žalio se na teren.

„Sramota je da se ovakav teren zove brzi. Biću spor kao što je spor ovaj teren“, ljutito je uzvikivao Rus prema arbitru.

Ljutito je Rus ušao u drugi set, lako dozvolio Zverevu nove tri vezane brejk lopte, ali opet pokazao inat i uspeo da spasi prvi gem. Nervirao se dosta Danil zbog povrede, dok je Nemac igrao dobro i lako dobijao gemove na svoj servis.
Malu dramu videli smo u šestom gemu kada je Medvedev doživeo peh. Pri vođstvu od 40:30 na servis Zvereva i brejk šansi proklizao je i povredio skočni zglob desne noge.
Pomoć mu je brzo ukazana i nastavio je meč sa bandažom, imao još jednu brejk priliku, ali nije uspeo da je iskoristi. Sigurni su bili i Saša i Danil na svoj servis do kraja drugog seta koji je takođe odlučen u taj-brejku.
Ovog puta bolji je bio Medvedev koji je stekao prednost ranim mini-brejkom i posle 7:5 izjednačio na 1:1 u setovima.
© AP Photo / Mark J. TerrillSaša Zverev
Saša Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
Danil je u trećem setu ipak potvrdio da je igrač možda u najboljoj formi trenutno na turu. Čak i sa bandažiranim zglobom kretao se dobro, pa je Zverev naišao na probleme.
Rus je napravio brejk u trećem gemu posle koga je otišao na 3:1, delovalo je da će završiti posao, ali je Zverev na svoj servis bio dobar i uzimao gemove, i na kraju dočekao brejk priliku u desetom gemu koju je iskoristio za 5:5.
Ipak, u sledećem gemu Nemcu je popustila koncentracija pa je Medvedev stigao do još jednog brejka, koji je potvrdio na svoj servis i obezbedio plasman u četvrtfinale posle više od tri časa velike borbe.
Tamo ga čeka Španac Alehandro Davidovič Fokina i nova šansa da dospe u završnicu još jednog turnira.
Ruska teniserka Anastasija Potapova  - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
SPORT
Najbolja teniserka sveta „udarila“ na Ruskinju – bez kolegijalnosti
Lesija Curenko - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
SPORT
Neverovatan izgovor za predaju meča – Ukrajinka dobila „napad panike“ zbog Beloruskinje
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
SPORT
Juri Novaka i piše istoriju u Americi – Alkaras sa samo 19 godina stigao do magičnih 100
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala