- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Juri Novaka i piše istoriju u Americi – Alkaras sa samo 19 godina stigao do magičnih 100

© AP Photo / Alberto SaízKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
Pratite nas
Karlos Alkaras nastavlja da redom melje protivnike u Indijan Velsu, a ovoga puta „na meniju“ je bio Talon Grikspor, holandski teniser, kojeg je Španac savladao rezultatom 7:6, 6:3. Drugi reket sveta plasirao se u osminu finala i upisao jubilarnu stotu pobedu u karijeri.
Karlos Alkaras ima veliku motivaciju da osvoji trofej na Mastersu u Indijan Velsu jer bi mu taj pehar doneo i prvo mesto na kom se trenutno nalazi Novak Đoković.
Španac je relativno lako obezbedio plasman u osminu finala posle sat i 40 minuta borbe, a Talon Grikspor pružao je nešto jači otpor samo tokom prvog seta. Alkaras nije iskoristio dve brejk lopte, pa je tako do prednosti došao posle taj-brejka.
Daleko manje neizvesnosti viđeno je u drugom setu u kom je španski as stigao do brejka, a potom spasao dve brejk lopte. Za četvrtfinale Alkaras će igrati protiv Džeka Drejpera.
Pobedom nad Holanđaninom, Alkaras je ostvario neverovatan podvig jer je sa samo 19 godina stigao do stote pobede u karijeri. Ne samo da je uspeo da dođe do te fantastične brojke već mu je za to bilo potrebno manje mečeva nego teniserima kao što su Rafael Nadal , Andre Agasi, Mats Vilander i drugi.
Talentovani Španac ima skor od sto pobeda i 32 poraza što ga čini drugim teniserom sa najmanje potrebnih mečeva za sto pobeda. Ispred Alkarasa je samo Džon Mekinro koji je imao sto pobeda i 31 poraz.
Ukoliko osvoji trofej u Indijan Velsu Alkaras će ponovo pomeriti Novaka sa prvog mesta, ali kako bi se tu zadržao biće neophodno da osvoji i Masters u Majamiju.
Tema prve emisije Sputnjika sporta bila je „Zašto se povukao Nemanja Vidić?“
Stanislas Vavrinka - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
SPORT
Slavni Švajcarac „očitao“ lekciju Novakovom đaku – Danac se pobunio: „Sada nemaš ništa da mi kažeš?“
Ruska teniserka Anastasija Potapova  - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2023
SPORT
Nova hajka na Ruskinju – zbog dresa žele da je eliminišu sa Vimbldona
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2023
SPORT
Amerikanac se ugleda na Đokovića: „Ludo je šta on radi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala