- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nova hajka na Ruskinju – zbog dresa žele da je eliminišu sa Vimbldona

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaRuska teniserka Anastasija Potapova
Ruska teniserka Anastasija Potapova  - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2023
Pratite nas
Ruska teniserka Anastasija Potapova pred meč prestižnog turnira u Indijan Velsu protiv Amerikanke Džesike Pegule pojavila se u dresu ruskog fudbalskog kluba Spartaka i tako izazvala negodovanje Zapada. Već su počeli pozivi za isključenje ruske teniserke sa liste učesnika Vimbldona.
Potapova je drugi put u karijeri igrala masters u statusu teniserke iz prvih 30 na svetu. Sada je Ruskinja na 28. poziciji na rang listi. U meču trećeg kola u Indijan Velsu, suočila se sa 3. teniserkom sveta iz Sjedinjenih Država Džesikom Pegulom. Uprkos tako velikoj razlici u statusu, Anastasija se sjajno borila sa Amerikankom, ali je na kraju poražena sa- 6:3, 4:6, 7:5.
Ipak, Ruskinja je privukla pažnju ne samo odličnom igrom na terenu.
Pre početka meča, Potapova se pojavila u areni u dresu moskovskog fudbalskog kluba Spartak. Već duže vreme Potapova navija za desetostruke šampione Rusije, čak je išla i na privatnu žurku za titulu šampiona crveno-belih 2017. godine. Ruskinja posećuje klupske utakmice od 13. godine i druži se sa mnogim igračima Spartaka, uključujući i glavnu zvezdu tima Kvinsija Promesa.
Priča o Spartaku nije se dopala mnogima na Zapadu.
Navijači su se obrušili na Potapovu na društvenim mrežama i iz nekog razloga u tome videli i dodali politički prizvuk. Šta je to, niko nije objasnio. Ludilo se proširilo i na novinare, koji su već tražili da se Potapova skine sa spiska učesnika Vimbldona. Iako ruski teniseri tamo još nisu ni zvanično dozvoljeni.
Očigledno, žele da trče ispred rude.
„Pojavio se prvi slučaj koji treba uzeti u obzir, uzimajući u obzir prijem Rusa na Vimbldon. Da li je to već razlog za isključenje Potapova ili nije?“ pita poljski reporter Adam Romer.
Videćemo da li će se hajka nastaviti i proširiti na VTA.
Pogledajte emisiju Sputnjik sporta na temu „Zašto se povukao Nemanja Vidić“
Danil Medvedev slavlje - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2023
SPORT
Rus je otkrio svoj najveći strah: „Ne bih imao mnogo šansi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala